onsdag, maj 23, 2007

Vad tänker folk med?

Läste i Aftonbladet att klamydia har ökat med 48 procent det första kvartalet jmf med samma tid förra året. Det är ju helt sjukt! Varför använder inte folk kondom? Det handlar ju om att både skydda sig mot sexuellt överförda sjukdomar och oönskad graviditet, men också att skydda sig för att kunna få barn en gång i framtiden. Fattar inte folk vilka risker de tar med oskyddat sex?

När jag var tonåring en gång i tiden på det glada 80-talet var skräcken för HIV/Aids stor. Det var skolinformationer om risken att smittas och kampanjer för att använda kondom. Ändå var risken att smittas av hiv tämligen liten om man bodde i Finspång... Man reste inte heller lika mycket på den tiden jmf med dagens tonåringar. Idag borde ju risken att smittas av hiv vara större och ändå chansar folk och har oskyddat sex. Korkat!

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet var ute och kampanjade i skolorna i slutet på 90-talet och pratade om att ta ansvar för sin sexualitet. Man vände sig främst till killarna och hade kondomer med sig. Syftet med kampanjen var att minska antalet tonårsaborter. När drar kdu ut i en liknande kampanj?

Inga kommentarer: