lördag, mars 01, 2008

Melodifestivalen del 4

Vi hann hem precis lagom för att bänka oss i soffan för att följa den sista delfinalen i Melodifestivalen. I soffan finns tre av fem i Familjen Frisk. Fia följde med oss hem från Göteborg. Här kommer våra kommentarer, speciellt för Familjen Larsson i Svärtinge.

1. För många ord om kärlek - Snygga kläder! En typisk Strömstedt-låt. Inte bra. Han kommer inte ens gå till andra omgången.

Vi får kommentarer via sms från Fias pojkvän Erik hemma i Göteborg. Han gillade inte heller Strömstedt.

2. If I could - Innan låten ens börjat ger Fia dem ett stort minus. Själv är jag positivt överraskad. Ganska skön låt. Den går minst till andra chansen. Daniel tittar in och tycker att den är tråkig. Erik tycker att det är en typisk CALAISA-låt. Hur kan han veta det?!?

Innan låt tre ens har börjat är vi lite patriotiska...
3. Pame - Usch! Där försvann patriotismen med de första tonerna. Vi skrattar åt den larviga dansen. Har han suspensoar på sig?!? Fia tycker att det är en äkta schlager:-)Erik tycker att det är Cara Mia feat sångaren i BWO. Ryser. Hemsk låt!!! Håkan och Fia tror att den går till andra chansen.

4. Hur svårt kan det va? - Samma som vanligt.Hon har "acko-frissa" men utan de tuffa slingorna. Håkan tycker att det är bästa låten hittills. Men lite för mycket Kikki över låten. Är det schlager så är det. Erik tycker att låten var bra.

5. I lågornas sken - "Han ser ut som en bödel eller nån av munkarna i Rosens namn". En typisk Nordman-låt. Och han är lika stel som vanligt i sina rörelser. Erik sammanfattar låten: nyckelharpa, snygga kläder och eld. Kan kanske gå till andra chansen?

När jag ser Nordman minns jag när Tobias Jansson gjorde "Vandraren" på kdus riksmöte. Det var ett bejublat framträdande. Som sent kommer att glömmas.

6.That is where I'll go - Oj, vilket släp på klänningen! Tråkig "frankrike-ballad". Intetsägande. Varför stod hon och kisade hela tiden?

7. Ingen mår så bra som jag - Men kära nån. Vad är det här?!?

8. Hero - Haha, vilken mikrofon! En riktig schlager. Bär emot att skriva det, men det var nog den bästa låten.

Inga kommentarer: