tisdag, mars 24, 2009

Vårdval, tillgänglighet och HBT-certifiering

Idag har Planeringsdelegationen (PD) sammanträtt och jag har tjänstgjort för första gången.
På dagordningen stod Förslag till vårdvalsmodell och det är bara att beklaga att oppositionen inte vill stärka patienternas inflytande över vården. De letar och konstruerar problem. Varför då inte vara lika raka som Vänsterpartiet och säga ett klart nej istället för dessa krumbukter? Socialdemokraterna yrkade på återremiss och då det föll reserverade de sig mot beslutet. Förslaget till vårdvalsmodell ska behandlas av landstingsstyrelsen den 21 april. Du kan läsa mer om vår modell här. Dagens beslut är ett steg närmare vårdval i Jönköpings län och ökat patientinflytande. Gott!

Vi fick även information om ekonomin och det är en tuff situation för landstinget när skatteintäkterna viker. Detta rapporterar Radio Jönköping om i dag. Av inslaget kan man tro att Landstinget kommer att säga upp anställda, men så är inte fallet. Det handlar om naturlig avgång eller omsättning.

På tillgänglighetsfronten ser det bättre och bättre ut. Telefontillgängligheten till våra vårdcentraler har förbättrats markant efter införande av TeleQ och antalet som väntat mer än 90 dagar för besök hos en specialist eller på behandling/operation sjunker stadigt. En bra tillgänglighet är A och O för en god vård.

Idag HBT-certifieras f ö den första vårdcentralen i Jönköpings län. Det är Rosenlunds vårdcentral i Jönköping som är först ut. En glad och positiv nyhet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att det finns kristdemokrater som gillar HBT-certifiering!