fredag, mars 06, 2009

Varför gläds man över en annan persons skilsmässa?

Schymans stora glädje över Skugges skilsmässa är inget annat än plumpt. Varför ska man glädjas åt en annan persons skilsmässa? Även om man "skiljs som vänner" är en skilsmässa inget lätt beslut, speciellt inte när det finns barn med i bilden. Inte är det lättare om man är en offentlig person.

Schyman hoppas att Skugges skilsmässa är slutet för "kärnfamiljstrenden" och att det är "ett hälsotecken i tiden". Jag förstår faktiskt inte varför Schyman ser sig så hotad av att människor bildar familj och kämpar för att hålla ihop dem. Man bildar ju oftast en familj med utgångspunkt att det ska hålla livet ut. Men ibland går inte det av olika skäl. Ska man glädjas åt det?

Schymans förhoppning om att kärnfamiljstrenden är över får sig en knäpp på näsan av de 19 000 ungdomar som deltagit i en undersökning om framtidsdrömmar. Toppar listan gör följande drömmar; få ett bra jobb, hitta den rätta, få barn och fint boende. Dagens tonåringar drömmer alltså om trygghet i det lilla. Om tvåsamhet och barn. Är det så förvånande? Familjen står sig fortsatt stark.

2 kommentarer:

Daniel Sturesson sa...

Det är rätt fascinerande hur människor som saknar något (även om de nu inte anser sig sakna det) kan bli gladda av att någon annan förlorar detsamma. Ett sorgligt uttryck för missunsamhet om man frågar mig.

APSE sa...

Gudrun Schyman har gjort bort sig igen med denna reaktion.