torsdag, februari 18, 2010

Ett par dagar i Huvudstaden

Sitter i landstingets övernattningslägenhet och förbereder det sista inför morgondagens panelsamtal om länsmusiken när Mälardalsrådets kulturutskott möts i Uppsala. Hoppas att det blir ett intressant och givande samtal! Det händer ju mycket nu på kulturområdet och inte minst inom musikområdet. På måndag presenteras två utredningar som anger förutsättningarna för verksamheten.

Gårdagen tillbringades också i Stockholm. Halva dagen ägnades åt styrelsemöte med Rikskonserter och det finns ju uppdrag som är roligare. Vårt uppdrag är att enligt "regleringsbrevet" avveckla Rikskonserter till 2011. Det finns med andra ord en hel del att göra, så att det sker på bästa sätt ur flera perspektiv.

Kvällen ägnades åt gruppmöte med Kristdemokraternas SKL-grupp. Vi fick föredragningar om fyra Alliansarbetsgruppers arbeten. Intressant och kul att få vara med och få påverka politiken.

Somnade gott efter en lång dag. TV:n med OS-sändningar vaggade mig till sömns och jag vaknade lagom till sammandragningen av damernas curling. När två rundor återstod övergick sändningen till Kunskapskanalen. Den kanalen fanns inte på hotellets tv...

Idag har förmiddagen ägnats åt SKL-grupp och sen dialog med Anders Andersson om Alliansens arbetsgrupp om sjukvårdspolitik. Utan att säga för mycket så finns det många intressanta frågor som Alliansen vill genomföra om vi får fortsatt förtroende av svenska folket. Det riktigt kliar i fingrarna av att få berätta om vad som är på gång...

Inga kommentarer: