onsdag, februari 10, 2010

Hägglund rör upp känslor

Göran Hägglund skrev på DN Debatt i söndags om vad som väntar i kvoteringsväg om vänsterpartierna skulle gå segrande i valet. Han förutspådde en kvoteringsoffensiv. Det rörde upp många känslor!

Först ut att besvara inlägget på DN Debatt var två pappor från nätverket Pappor för individuell föräldraförsäkring. Även de anser att staten måste hjälpa föräldrar att välja rätt genom att föräldraförsäkringen ska delas rakt av.

Sedan kom det ett inlägg från Eva-Britt Svensson (V). Hon vill inte förstå vad ofrihet är eller respektera varje familjs enskilda val. Som vanligt när vänsterpartister argumenterar hänvisar man till den amerikanska religiösa högern.

Peter Eriksssons inlägg på DN Debatt är ett löfte - kvotering blir en valfråga. Tonen är uppskruvad och jag kan riktigt se honom framför mig kippande efter luft. Eriksson gör lite märkliga krumbukter i sin artikel. Är det så stor skillnad på vårdnadsbidrag och MP:s barntid?

Sanna Rayman på SvD skriver klockrent i dagens ledare om "Hägglunds gillrade fälla". Läs den!

Till syvende och sist handlar det om hur mycket politiker ska styra människors vardagsval. Vem anser du ska avgöra vem som ska vara hemma med barnen när de är små - föräldrarna själva eller politikerna?

Inga kommentarer: