tisdag, januari 11, 2011

Ge svar Lasse Stjernkvist!

I söndagens Aftonbladet triumferade Lasse Stjernkvist (s) i en debattartikel "Slut på borgerlig dominans - nu tar vi över i Sveriges kommuner och landsting. De rödgröna får en majoritet av ombuden till Sveriges kommuners och landstings kongress i vår." Detta meddelade han alltså dagen innan SKL offentliggjort mandatfördelningen.

I går kom SKL:s besked om mandatfördelningen till kongressen. Alliansen 222 mandat, de rödgröna 219 mandat, Sverigedemokraterna 9 mandat och Norrbottens sjukvårdsparti 1 mandat d v s fortsatt Alliansmajoritet.

Hur går det ihop med Stjernkvists glädjerop i Aftonbladet?!? Ja, jag kan bara tolka det så att Socialdemokraterna har gjort upp med Sverigedemokraterna för att få makten i SKL. Det vore på sin plats att Stjernkvist talade om ifall man har gjort upp med Sverigedemokraterna för att få makt till vilket pris som helst. Vi är nog ganska många som ställer oss den frågan idag. I annat fall skrattar vi lite skadeglatt och undrar hur det är med mattekunskapen.

Om Socialdemokraterna gjort upp med Sverigedemokraterna för att få makten i SKL, är det ett klart besked. Det är makt till vilket pris som helst som gäller för (S). Man skyr inga medel. Och Mona Sahlins skarpa ord om att man aldrig ska samarbeta med Sverigedemokraterna var bara läpparnas bekännelse. Även Ohlys "sminkprotest" var då bara ett spel för galleriet. Ge besked!

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Det är väl i så fall ungefär som M som lutar sig mot homofoberna i KD och fackföreningshatarna i C.