tisdag, mars 29, 2005

Medaljutdelning i Rosenbad

Ännu en socialdemokrat har förärats en liten "medalj" för lång och trogen partitjänst. Senast i raden av alla socialdemokrater att få en liten "medalj" av statsministern är landshövdingen i Jönköpings län, Lars Engqvist, som ska bli ny ordförande för SVT. Kanske är det ett litet tack för hjälpen för att han ryckte in som vice statsminister när Persson opererade sin onda höft. Vad vet jag?

Det verkar som att det ska vara en socialdemokrat på ordförandeposten i statliga bolagsstyrelser. Företrädaren på ordförandeposten i SVT är också föga förvånande socialdemokrat och lyssnar till namnet Allan Larsson. Minns någon hans enastående insats som finansminister?

Beror de otaliga s-märkta ordföringarna på partiboken eller är socialdemokrater mer kompetenta än alla andra? Man kan ju undra ibland eftersom man hänvisar till den stora kompetensen vid utnämningarna. Nej, det finns väl ingen som tvivlar på att det är partiboken som avgör. För Göran Persson är det tydligt att han har svårt att skilja på staten och partiet. Det går inte att tolka socialdemokraternas utnämningspolitik på något annat sätt. Och att än en gång utse en socialdemokrat efter den kritik som varit mot utnämningsförfarandet visar på Perssons maktfullkomlighet. Det blir nästan lite pinsamt.

En förändring av utnämningspolitiken kommer inte att ske förrän socialdemokraterna tvingats i opposition. Och den dagen verkar inte allt för långt borta om man ska tro tendenserna i de senaste opinionsmätningarna.

Inga kommentarer: