onsdag, mars 30, 2005

Ovälkommen partimedlem

Så har då Bert Karlsson återvänt till färdenehuset, Folkpartiet. Vi minns väl alla när Bert & Ian drog igång Ny Demokrati med paradnumret tuffare tag mot invandrare. Något som gick hem i stugorna 1991 och inställningen till invandrare verkar vara densamma i dag. Hur ska man annars förklara folkpartiets framgång 2002 och uppgången i opinionsmätningarna efter utspelet om tuffare tag mot invandrare?

Samma analys gör uppenbarligen Bert Karlsson. Karlsson anser att Folkpartiet genomför de förslag som Ny Demokrati arbetade för och då kan han ju lika gärna vara medlem i Folkpartiet igen. Ett medlemsskap som inte direkt gillas av alla folkpartister. Det är visst skillnad på kändis och kändis.

För oss som inte förstår och applåderar Folkpartiets nya paroll kan Bert Karlssons medlemsskap i Folkpartiet kanske få de gamla hederliga frisinnade att inse att deras parti övergett de traditionella socialliberala värdringarna och väljer ett bättre alternativ att lägga sin röst på. Ett parti som står för solidaritet, medmänsklighet, trygghet och valfrihet. Det är annat än tuffare tag och flirt med främlingsfientlighet!

Inga kommentarer: