söndag, mars 13, 2005

Medias fel

I dag visar SIFO:s opinionssiffror glädjande nog att svenska folket äntligen börjat inse att socialdemokraterna har gjort sitt vid makten. Javisst, opinionssiffror är opinionssiffor och valresultat är valresultat. Men det indikerar ändå att svenska folket inte är vidare värst nöjda med sittande regering. För sitter gör den verkligen. Inte många knop görs för att få fler i arbete till exempel.

Lite komiskt var det att höra partisekreterare Ulvskog förklara varför socialdemokraterna backar 5 procent. Vad hon sa? Jo, det var medias fel för media granskar regeringen tuffare än andra partier. Är det så konstigt om media granskar det parti som innehar regeringsmakten och som kan ställas till svars för resultatet av den förda politiken? Inte alls. Men Ulvskog tycker visst att det är orättvist. Ulvskog försöker än en gång med en skenmanöver - media har en politisk agenda och den är borgerlig.

För visst är det lättare att skylla på media än att inse att den förda politiken inte går hem hos svenska folket. Regeringen har misslyckats på punkt efter punkt och det är nog väldigt många socialdemokrater som inte känner igen sitt "arbetarparti". Svensk ekonomi snurrar för fullt och ändå är arbetslösheten fortsatt hög. Kostnaderna för ohälsan är enorma och vårdköerna kvarstår trots att många landsting höjt skatten de senaste åren. Regeringens lösning med höjda skatter och mer pengar till Ams verkar inte ge pluspoäng för att uttrycka det milt. Kan inte Ulvskog förstå det?

Inga kommentarer: