onsdag, november 21, 2007

Budgetdebatten pågår

Budgetdebatten pågår för fullt och för närvarande är det 13 talare kvar på talarlistan. Mycket handlar om att socialdemokraterna sänker det finansiella målet med 0,5 procent. Är det ansvarsfull ekonomisk politik? Miljöfrågorna har fått ett ganska stort utrymme i debatten. Även entreprenadfrågorna debatteras, men benämns "privatiseringar" av dem som inte vill se alternativ inom vård och service i landstinget.

Roligast i debatten hittills var replikskiftet mellan moderaten P O Norlander och socialdemokraten Doris Johansson som bedyrade sin kärlek till varandra. PO berättade att han träffat en änka med tre barn som var så lycklig nu när alliansen styr och satsar på kiropraktorer och naprapater. Hon gav honom en kyss av tacksamhet. Detta reagerade Doris på eftersom PO för något år sedan deklarerat i talarstolen att han älskade henne. PO försäkrade att det inte var han som kysste änkan, utan hon. Ja, så kan det låta i en budgetdebatt:-)

I mitt inlägg i budgetdebatten lyfte jag fram tre områden; sexuell hälsa, jämställdhet i vården och kultur. Du hittar mitt anförande här.

Inga kommentarer: