fredag, januari 25, 2008

Stockholm-Uppsala-Stockholm

Anlände till Stockholm onsdagkväll och passade på att fira Sturesson på hans 35-årsdag. Väldigt trevligt. Sov över hos dem och for till Uppsala på torsdagsmorgonen för ett möte med Länsmusikens samarbetsråd. Planeringen inför årsmötet i Göteborg stod på programmet och litet till.

Vi träffades på Uppsala konsert och kongress och det är ingen vacker byggnad, varken invändigt eller utvändigt. Dessutom verkar man inte riktigt ha tänkt på funktionaliteten när man planerade och byggde huset. Finns en hel del att anmärka på när det gäller t ex tillgänglighetsaspekten och för att inte tala om brandsäkerheten om du sitter på balkongen i stora konsertsalen. Såna misstag ska vi inte göra med smot-huset! Vi visades runt i huset och ett besök i huset är inte att rekommendera om du lider av svindel. När vi åkte rulltrapporna upp var det någon i sällskapet som sa att det påminde om rulltrapporna i Moskvas tunnelbana... Fick även veta att den sal där middagen ska hållas kallas för "Honeckersalen" p g a att den är DDR-grå:-) Det märktes f ö att Kristdemokraterna var på väg att inta byggnaden. Läs mer om det på Bakom kulisserna!

Torsdagskvällen har tillbringats i Täby med besök hos Camilla, Magnus och lille Vincent. Tänk vad mysigt det är att få gosa med och lukta på en liten bebis! Det blev en trevlig kväll. Mindre trevligt var att jag missade det planerade tåget tillbaka till Uppsala och den sköna hotellsängen. 40 minuter på Centralen är inget vidare...

Inga kommentarer: