onsdag, december 10, 2008

Eftertankens kranka blekhet

Ibland kan det vara klokt att tänka efter en extra gång innan man bestämmer sig. Det har nog Coop:s chef i Jönköping fått erfara idag. Båda JP och lokalradion slog upp stort i morse att Coop inte tänkte tillåta Frälsningsarmén att stå och samla in pengar vid Coop under julveckan i år. "Man vill inte förknippas med Frälsningsarmén" p g a Coop är religiöst oberoende. Så dumt resonemang så man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det är nog ingen som har trott att Coop och Frälsis hör ihop. Däremot har det varit en fin gest av Coop att låta Frälsningsarmén stå där och skramla med sina bössor inför jul. Alla vet ju att pengarna går till välgörande ändamål och behoven är stora. Vi har på ett enkelt och smidigt sätt kunna dela med oss av vårt överflöd under julhandeln. Solidaritet med andra ord. Kanske lite lättare samvete också.

Jag förstod aldrig riktigt vad problemet var för Coop. Frälsningsarmén stör inte och är inte i vägen för konsumenterna. Tvärtom ett uppskattat inslag i julhandeln. Värre är det med alla telefonförsäljare utanför Coop. De är en plåga. Men de är varmt välkomna enligt Coop:s regler eftersom de är kommersiella och betalar för sig. Solidaritet och medmänsklighet var det.

Protesterna blev så stora under förmiddagen så Coop-chefen fick skamset krypa till korset. Nu är det okej för Frälsningsarmén att skramla med bössan utanför Coop igen, om de vill. Sent ska syndaren vakna.

Jag tycker att herr Rösiö borde skämmas och lägga en extra stor slant i bössan i år.

Nättidningen Jnytt.se skriver om Coop och Frälsis här, här och här.

Kan tyvärr inte länka till artikeln i JP p g a de inte har någon nätupplaga.

4 kommentarer:

Jonny sa...

Hej Mia!

Du har fått en award!

http://baramin.blogspot.com/2008/12/award.html

Anonym sa...

Du förstår inte varför? Begriper du inte att Coopchefen tror att muslimerna ska må dåligt av att se en kristen representant utanför porten. Han tror så och inbillar sig att han är politiskt korrekt om han förbjuder Frälsis att stå där, för den skull. Han tror att han ska vinna poäng på det, att det är så man ska bete sig i Sverige nu för tiden. Han bedrar sig...

Mia sa...

Anonym// Det där resonemanget håller inte. Om han skulle vara pk och ha omtanke om muslimer borde ju inte en enda julsak säljas på Coop...

Anonym sa...

På julsakerna tjänar han pengar, inte på Frälsis. Då får t o m muselmanerna rätta in sig i ledet. "Julsakerna" har för övrigt inget med religion att göra numera. Det har Frälsis. Så mitt resonemang håller.