torsdag, december 11, 2008

Girighet kan stå Coop dyrt

Coop-chefens Frälsisförbud och därefter en hel pudelkennel kan komma att stå honom och Coop dyrt. I dagens JP är det en halv sida med SMS-insändare och en helsida med vanliga insändare om denna soppa. Det är inga smickrande ord för Coop. Många kommer att välja att handla sin julmat någon i en annan affär. Frågan är om pudelkenneln kan reparera skadan? Tveksamt.

När man läser Coop-chefens kommentarer så är det ju klart att han ändrar sitt beslut efter alla kunders protester. Det är ju inte han som själv har kommit till bättre insikt om det viktiga arbete som Frälsningsarmén utför och betydelsen av att förknippas med välgörande arbete. Han fortsätter istället att kliva runt i klaveret.

Jönköping brukar kallas för "Smålands Jerusalem" och det är allmänt känt, ändå säger Rösiö så här till JP: "Jag borde ha undersökt det bättre och tagit reda vilka konsekvenser det här kunde ha fått. Jag hade faktiskt ingen aning om hur stort det här är i Jönköping." Nu vet du det! Man kan fråga sig om det är konsekvenserna för Coop eller de behövande som han tänkte på?

Den stora vinnaren i den här soppan är Frälsningsarméns gryta som kan räcka till hjälp åt fler behövande.

Kan tyvärr inte länka till artiklarna i JP då tidningen inte har någon nätupplaga.

Inga kommentarer: