torsdag, december 04, 2008

Hur tänkte "Blondinbella"?!?

Idag är det en intervju med "Blondinbella" i JP. Hon får svara på ett antal kortfrågor där hon ska välja mellan två alternativ. I valet mellan Vänsterpartiet-Sverigedemokraterna, väljer hon Sverigedemokraterna! Trodde inte att någon offentlig person ville ge detta parti ens ett uns av erkännande. Inte ens i kortfrågor med två alternativ. Hur resonerade hon? Hennes svar är extra beklämmande då hon har blivit en förebild för tusentals unga tjejer.
För mig är det en gåta att man kan välja ett parti som inte står för alla människors lika värde före ett parti som gör det. Men valet kanske inte var så konstigt med tanke på att "Blondinbella" är MUF:are och moderaternas hållning i integrationsfrågorna är en tydlig flirt med sverigedemokrater...

Tyvärr kan jag inte länka till artikeln då JP inte har någon nätupplaga.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du vänligen kunna ta en bild på artikeln i Jönköpings-Posten med en mobil- eller webbkamera eller vanlig kamera och lägga upp på din blogg? Tack på förhand.

Anonym sa...

Om du inte kan ta en bild, kan du åtminstone skriva av/citera artikeln där de tar upp denna fråga?

Marcus sa...

Jag är inte alls förvånad att Isabella väljer Sverigedemokraterna för VPK. Jag håller helt med henne. VPK kan ta sina röda fana färgad av oskyldiga människors blod och gömma sig.

Anonym sa...

Menar du på fullt allvar att du föredrar kommunister framför ett parti som värderingsmässigt står mycket nära KD? Alla människors lika värde? Kommunister???????

Anonym sa...

Jag kommer aldrig förstå mig på KD:are.
Ena halvan är beredd att gå med i SD, andra halvan ser partiet som satan själv.

Att ett parti (KD) som ser sig som värdekonservativt hellre föredrar ett kommunistiskt framför ett annat värdekonservativt parti är för mig helt oförståeligt...

Mia sa...

Anonyma + Marcus//
Kristdemokraterna står INTE värdemässigt nära Sverigedemokraterna. Det är en oceans skillnad värderingsmässigt.

Göran Hägglunds Almedals tal visar tydligt var Kristdemokraterna står värderingsmässigt.

Åhörare.

En grundläggande princip för ett civiliserat samhälle är att människovärdet är absolut och lika för alla. Ett parti som inte delar denna utgångspunkt rör sig nu i rikspolitikens utkanter.

Jag talade tidigare om hur trygghet skapas. Ett parti, Sverigedemokraterna, söker trygghet på ett annat sätt.

Genom att peka finger mot människor med annan bakgrund. Ungefär som den otrygge mobbaren.

Och man blickar längtansfullt tillbaka…mot vad som aldrig varit. Sverigedemokraternas budskap kan få en viss respons främst bland människor som själva känner sig pressade eller oroade.

Ekonomiskt eller socialt. Men den trygghet som finns i Sverige vilar på öppenhet mot omvärlden. Vilja att ta intryck av det som andra bidrar med.

Vi kan som exempel påminna oss om alla de valloner som kom till vårt land i början av 1600-talet för att lära ut och arbeta med järnhanteringen.

Något som i allra högsta grad bidragit till Sveriges ekonomiska styrka.

Man måste vara ideologiskt förblindad för att inte se…att Sverige både bildlikt och bokstavligt skulle stanna…om inte alla de människor som kommit från andra länder gjorde sina dagliga insatser.

Den svenska industriproduktionen skulle stanna. Sjukvården skulle haverera. Tjänstesektorn stoppas. Många tusen företag och arbetsplatser försvinna.

*

Vänner,

Sverigedemokraterna har tydliga främlingsfientliga drag.

Partiet försöker nu bli rumsrent och salongsfähigt genom att nödtorftigt skyla den bruna färgen.

De säger sig numera stå för de mänskliga fri- och rättigheterna. Men det finns inga skäl att tro dem!

Det var inte många år sedan medlemmar i just det partiet dök upp i naziuniform och gjorde hitlerhälsning på partimöten.

Till slut var de tvungna att förbjuda sina medlemmar att bära naziuniform vid partiets arrangemang. Det partiet vill nu ta plats i Sveriges riksdag.

*

Nyligen avgjordes EM i fotboll. Sveriges absolut bäste spelare är Zlatan Ibrahimovic. En av Europas bästa spelare.

Han gillas uppenbarligen inte av alla. Jimmy Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare har jämfört landslagsspelaren Zlatan med en legosoldat.

Legosoldat. Vad är en legosoldat?

Någon som inte naturligt hör hemma i laget. En främling med rymligt samvete. Någon som tillfälligtvis ställer upp för egen vinning.

Mina vänner. Detta är den människosyn som är grunden för Sverigedemokraterna.

En människosyn som graderar människors värde. En människosyn som delar in människor efter vad man heter och vilka helger man firar.

Zlatan är andra generationens invandrare. Jag är själv andra generationens invandrare.

Mina föräldrar och min bror invandrade till Sverige på 1950-talet. Ärligt talat: jag känner mig inte som en legosoldat i Sverige.

Människovärdesprincipen måste gälla oavsett hårfärg, hudfärg eller ålder. Oavsett om man kommer från Bern, Bagdad eller Borås.

*

Jag tillstår rätt upp och ner att det finns problem till följd av invandring och migration i Sverige. Precis som det finns problem inom alla områden!

Men det gäller att peka finger åt rätt håll. Det gäller att veta vad som är problemet för att kunna komma tillrätta med det.

I Sverigedemokraternas värld är människor ett problem. Och det är ett problem att samhället är mångkulturellt.

Och som ett brev på posten kommer lösningen; ut med invandrarna. Bort med de främmande.

Snart sagt varje samhällsproblem är enligt partiets uppfattning orsakade av människor som har sina rötter i andra länder.

Brister inom äldreomsorgen. Dåliga vägar. Brottsligheten och svårigheter inom skolan. Allt beror på invandrarna!

Snart säger de väl att lövhalkan på spåren och de alltför svåra frågorna i Jeopardy också beror på invandrarna.

Jag påminner mig historien om…

*

Men människor är inte Sveriges problem. Människor är Sveriges tillgång.

Att människor har olika kulturell bakgrund är inte ett bekymmer. Det är en rikedom.

Problemet är att människor inte kommer in i samhället och blir delaktiga.

Många års misslyckad integrationspolitik har skapat problem.. Vissa miljonprogramsområden har blivit problemområden.

Och det finns en integrationens byråkrati som verkar mala ner människor snarare än att ställa dem på egna ben.

En misslyckad integrationspolitik har lett till trångboddhet och socialt och ekonomiskt utanförskap. Och det är självfallet oacceptabelt att ungdomar stoppar brandkårens och ambulansens utryckningar i Ronna och Rosengård. Sådant fordrar förstås åtgärder.

Men lösningen ligger inte i att glömma bort att problemen i stor utsträckning är skapade genom politiska beslut. Det måste vi ta ansvar för.

Det behövs istället en syn på alla nya svenskar som människor med kapacitet och förmåga.

Tryggheten skapas inte genom att grupp ställs emot grupp. Genom att vissa utses till orsaken till allsköns problem.

Problem ska lösas! De ska inte användas som svepskäl för en främlingsfientlig politik.

Anonym sa...

Mia: Innan du skriver en massa som du tror är sant, hur vore det om du tog reda på fakta?

Lögn efter lögn efter lögn.. Det är ganska lätt att vinna en debatt om den ena parten (DU) ljuger som ett troll.. och den andra parten (SD) inte får höras eller synas/ får inte säga sitt / dem får säga sitt men blir vinklade..

Du vet fan inte vad du snackar om, jag som är invandrare och mina invandrarpolare ska rösta på SD och ska du kommentera detta så skadu fan läsa på om SD först istället för att anta och ljuga..

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色