måndag, december 22, 2008

Släkturné

Idag har vi varit på släktturné i Norrköping-Finspång-Bruket. Vi inledde med ett besök i Smedby hos svärmor och Uffe. Där bjöds vi på julgröt och skinksmörgås. Resan fortsatte till Ljura för ett besök hos svärfar som bullat upp ett rejält fikabord. Hur skulle vi klara resten av dagen när vi redan fått i oss så mycket?!?

Näst sista anhalten var Finspång och fika hos lilla farmor. Vi hade med oss hembakta lussekatter och pepparkakor. Alltid mysigt att sitta ner och prata med farmor. Hon berättade att det var ganska bra att ligga på BB under julen -43 när pappa föddes. Det var ju nämligen ransoneringstider i Sverige då, men på BB fanns det korv, skinka mm.

Sista anhalten var födelsedagskalas i Bruket. Pappa fyllde 65 år och det skulle givetvis firas. Där bjöds vi på goda pajer och glasstårta. Kan lugnt säga att vi var mer än mätta när vi styrde kosan hemåt. Imorgon får det bli soppa...

Vi var inne i ett antal affärer under dagen för att försöka hitta Kiviks tranbärsglögg som enligt dottern ska vara något utöver det vanliga. Och vi hittade den eftersökta glöggen så småningom. Imorgon ska den avsmakas.

I bilen hem tvingade jag övriga i familjen att lyssna på denna låt, ett par gånger. Hög volym. Några privilegier måste man ju ha som chaufför;-)

Inga kommentarer: