fredag, april 24, 2009

Boktips!

Så länge jag kan minnas har jag älskat att läsa böcker. Finns det något mysigare än doften av böcker. Äventyr? För mig är böcker verklighetsflykt, drömmar, upplysning och bildning. Jag har alltid en bok på gång och har svårt att släppa en bok som jag har börjat att läsa. Jag är tacksam för att mina föräldrar har uppmuntrat mitt läsande. Jag minns travarna som jag släpade hem från biblioteket i Hällestad. Det är alltid lika givande att få en bok i present.

Trevligt att det har startat en sajt för oss som gillar att läsa böcker - boktipset.se. Kolla in den!

Jag måste erkänna att jag gärna smygkikar i bokhyllan när jag är hemma hos folk. Vad läser de? Intressen? Så här ser delar av min bokhylla ut. Har inte hunnit/orkat lägga in fler böcker än. Har du läst samma böcker? Vad tyckte du?

Min dröm är ett stort bokrum. Fyllt av böcker. Lite damm gör inget. På vår vind finns exempelvis en hel del religiös litteratur, kurslitteratur från nationalekonomiska och teologiska kurser. Mina barn- och ungdomsböcker har tyvärr blivit stulna vid ett källarinbrott. Jag gillar att gå på loppis och fynda böcker. Jag samlar på Sigge Stark-romaner. Bokrea är en högtid för mig.

Vilket är ditt förhållande till böcker?