måndag, maj 31, 2010

En dag med blandade aktiviteter

Började dagen med att lyssna på Göran Hägglund som inledningstalade på konferensen Barnhälsans dag. En viktig dag med barnens bästa i centrum. Hägglund berättade bl a en nyhet, regeringen arbetar med att ta fram en ny strategi för barnets rättigheter.

Därefter bar det av till invigningen av den nya vårdcentralen Lokstallarna i Jönköping. Det är Bräcke Diakoni som driver den, en icke vinstdrivande-organisation. Det behövs både offentliga, privata och icke vinstdrivande aktörer som utförare av den offentligt finansierade primärvården. Det var varmt, trångt och trevligt när Göran Hägglund klippte bandet. Lokalerna var ljusa och fräscha och många intresserade var där. Imorgon startar Vårdval Jönköping.

Förmiddagen avslutades med en trevlig lunch på partikansliet tillsammans med Hägglund, hans assistent Hannah och kanslipersonalen. Givetvis var lunchen GI.

Bilder från förmiddagen hittar du här.

Efter lunch blev det tid för att skriva ett par protokoll, svara på mejl och förbereda lite inför tisdagens-onsdagens studieresa med Utbildnings- och kulturdelegationen. Vi ska bl a besöka Trollywood och Nordiska Akvarellmuseet.

Har precis avslutat en intervju med ett par studenter som skriver en B-uppsats om politik och sociala medier. Det blev ett trevligt samtal. Jag är övertygad om att sociala medier är en naturlig del i politiken och för politiker. Sociala medier ger ytterligare en möjlighet till dialog mellan väljare och förtroendevalda. Sociala medier kan också ge en bra bild av vem människan bakom politikern är och personifiera ett partis politik. Märkligt nog ramlade vi in på fotboll under samtalets gång;-)

Nu är det dags att logga ut från kansliet för idag. Måste hinna ordna lite praktiska saker inför studieresan samt möjligtvis ett träningspass.

Inga kommentarer: