onsdag, maj 26, 2010

Möte med en eldsjäl

Som landstingspolitiker är inte den ena dagen lik den andra. Det gillar jag. Och jag gillar att ständigt lära mig nya saker. Idag var en sån dag.

Idag hade jag förmånen att sitta ner och lyssna och samtala med en av eldsjälarna bakom TTL - Tillbaka till livet. TTL bedriver ett mycket intressant och engagerat arbete med människor som av någon anledning hamnat i en livskris Det som är så intressant med TTL är att man har en helhetssyn på människan. Att människan har fysiska, psykiska och andliga behov. Och alla behov behöver fyllas för att man ska må bra. Dessutom jobbar de med hela familjen. För det är ju så, om en person i en familj till exempel mår psykiskt dåligt så påverkar det hela familjen.

TTL jobbar även med de "glömda barnen", barn till föräldrar som har ett missbruk, lever i familjer med våld eller föräldrar med psykisk sjukdom. Ett otroligt viktigt arbete.

Frågan är nu hur vi kan hitta en väg som möjliggör att TTL kan utveckla sin modell och fungera som ett komplement till landstingets och kommunernas verksamhet? För behoven finns!

Inga kommentarer: