lördag, maj 08, 2010

Kylig kampanjdag

Idag var det Allianskampanjdag med aktiviteter i hela landet. Min kampanjdag började på förmiddagen i Tenhult där vi var ett glatt gäng kristdemokrater som stod utanför ICA och delade ut tidningen Vardagsliv och pratade med folk. Det var trevligt men kallt! När det är den 8 maj tror man ju inte att det ska behövas tjock jacka och vantar när man kampanjar. Termometern visade +3 grader och det regnade. Inte så skönt att stå ute då. Brr. Själv gjorde jag misstaget att glömma vantarna på förmiddagen. Händerna gjorde ont efter 1,5 timme.

Åkte hem och försökte tina upp lite innan det var dags att fortsätta kampanjandet inne i Jönköping. Nu var vantarna med! Och en extra kofta under den tjocka partijackan. Vi var ett stort glatt gäng Allianskollegor som delade ut Allianstidningen, clementiner och kolor på gågatan. Det hade kanske varit lämpligare att bjuda på glögg denna kylslagna dag?

Sossarna hade visst gett upp sitt kampanjande ganska snabbt. Ska vi ta det som ett tecken?

På vägen hem var det högsta värmen på i bilen. Tårna var som frusna prinskorvar. Det krävdes ett varmt bad för att tina upp och en eftermiddagslur för att få lite ny energi. Det är kul att kampanja. Tillsammans jobbar man för något man tror på och då hindrar inte lite kyla och regn. Skrattet och glädjen finns där. Vi har ett gemensamt mål som ska nås. Valrörelsen är igång.

Kan man hoppas på lite varmare väder nästa helg?

Inga kommentarer: