onsdag, juli 28, 2010

Ålderspatina eller måla om?

Igår var jag på auktion i Aneby och ropade in en gammal gungstol. Jag har länge velat ha en gungstol. Tycker att det är rogivande och vackert. Kanske beror det på att min gammelfarmor hade en gungstol som vi tyckte om att gunga i när vi var små?

Nu har jag rengjort den gamla gungstolen från all smuts och slipat bort alla lösa färgflagor. Hur kan man låta en gammal fin gungstol förfalla så mycket? Den luktade som att den stått i en gammal bod under en lång tid.

Frågan är nu om den är för sliten och nedgången för att den ska ha en charmig ålderspatina eller om jag ska måla om den? Vad tycker du? Ska den målas om väntar mer sliparbete.
Hur som helst ska gungstolen få en dyna i gammaldags stil. Sen ska jag sitta i den, gunga, lyssna på avkopplande musik och bara samla kraft.
Tacksam för ett råd. Ha den som den är eller måla om?

3 kommentarer:

Steve Ericsson sa...

Så vacker. Låt den förbli som den är, då sticker den ut. Ommålad tappar den mycket av sin gamla charm och kan kanske t o m ses som nyproducerad. Vi bor numera i ett hus från sent 1800-tal där vi hela tiden ställs inför liknande frågor när vi målar om,bygger om och till.

Mia sa...

Tack för rådet! Just nu står den som den är inne i vardagsrummet med en pläd på sitsen i väntan på att jag hittar rätt tyg till en dyna. Katten har gjort gungstolen till sin nya sovplats...

Steve Ericsson sa...

Katter är ju rätt sparsmakade och vet att njuta av det bästa.