torsdag, juli 22, 2010

Ett äventyr!

Vår kanottur blev ett härligt minne, ömma muskler och lite av ett äventyr. Över stock och sten, forsar, å- och sjöpaddling. Mygg, knott och blinningar. Näckrosor och "trollskog".

Vi paddlade från Kyrkekvarn till Madängsholm och det var en riktigt vacker kanotled och rolig att paddla. Det var mest åpaddling med lite olika svårighetsgrad. Träd skulle passeras eller forceras. I forsarna fanns det stenar som man kunde fastna på och då var det bara att hoppa ur kanoten och dra loss den. Sen fanns det stilla och vacker å. Härligt!

En kanot väger mer än man tror! Det var 6 lyft på vår rutt och det var ibland ganska brant där man skulle upp eller ner. Värst var det imorse när vi skulle dra kanoterna (visserligen på hjul) 1300 m längs en grusväg och regnet öste ner. Inte kul alls. Men sen fick vi vår belöning, "trollskogspaddling". Så fridfullt och vackert!

Det var tyvärr eldningsförbud, men engångsgrill var ok. Vi åt pinnbröd lindade med bacon till kvällsmat. Mycket gott! Roligaste replikskiftet vid grillen igår:

D: Vem trängde sig i korvkön?
H: Det fanns ju ledigt utrymme!

Ett bad i en av forsarna på kvällen var att förflytta sig 25-30 år tillbaka i tiden, hem till Hällestadsån och badet i strömmarna där. Härligt!
Det är sövande med en porlande fors nedanför tältet. Märker att jag är äldre och mer bekväm, för sömnen blev det, trots forsen, sisådär med på liggunderlag på den hårda tallmarken. Det var inte lätt att resa sig på morgonen... Aj,aj.

Jodå, vi såg en orm. En snok simmade förbi när vi tog lunch. Usch!

Inga kommentarer: