fredag, september 17, 2010

Bra slutdebatt i SVT!

Det är klasskillnad på slutdebatter i SVT och TV4. SVT har kunniga programledare och mindre trams. Är det någon som saknade Jihde och touchskärmen?!?

Lite fånigt att Wetterstrand blev irriterad när Maud(?) sa att Piteå är S-styrt, när de själva inte drar sig för att dra upp enskilda fall som inte en minister kan (får) kommentera.

Ohly och hans kamrater drog till med Alliansens skattesänkning som svar på alla frågor. Märkligt att de inte förstår att det går att göra både skattesänkningar för arbetare och satsningar på välfärd. Det har gjorts stora satsningar på välfärden under denna mandatperiod. Frågan är då hur kommuner och landsting har prioriterat sina resurser? Och varför har vänsterkartellen accepterat det mesta av jobbskatteavdraget? Hyckleri!

Sahlin pratar om kvinnors rätt till heltid i offentlig sektor. Har alla kvinnor i S-styrda kommuner och landsting enbart heltidstjänster?

Jag är mycket glad över att Hägglund betonade vikten av satsningar på elevhälsan och psykiatrin. För en fungerande elevhälsa krävs det att skolsköterska och kurator finns på plats i skolan när behov finns. Inte om några dagar eller nästa vecka. Om en elev ska få förtroende för en skolsköterska eller kurator behövs tid för att bygga en relation. En väl fungerande elevhälsa är viktig i en bra skola. Men det behövs även förbättrad samverkan mellan elevhälsa och BUP. Barn och ungdomar ska inte falla mellan stolarna!

Nu är det dags att sova. Imorgon är en viktig kampanjdag. Min dag börjar kl.9 på Västra torget i Jönköping.

1 kommentar:

TioTips sa...

I 2006 års riksdagsval fick Kristdemokraterna sitt starkaste stöd i kommunerna Gnosjö, Aneby och Öckerö. Solklart starkaste länet var Jönköping med 16% av rösterna.

Länkarna nedan visar de tio bästa kommunerna resp länen i riksdagsvalet 2006 för varje parti.
Moderaterna
Folkpartiet
Centerpartiet
Kristdemokraterna
Socialdemokraterna
Miljöpartiet
Vänsterpartiet