söndag, juli 09, 2006

CAMPIONI DEL MONDO!

Vilken rysare! Puh! Hela familjen satt samlad för att se finalen, vilket är ganska ovanligt. Det var övervägande sympatier för Gli azzuri. Tyckte att Italien tappade nästan allt i andra halvlek. De såg helt slutkörda ut. Hur skulle de orka en förlängning?!? Straffläggning? Man brukar prata om franska nerver, men Italien har aldrig vunnit på avgörande genom straffar. Usch! Inte blev jag lugnare när Grosso gick fram för att slå den avgörande straffen. Men han satte den! Jubelskrik i soffan och pussar på äldste sonen. Så härligt! Stort grattis till Italien!

Om man brukar fira segrar i Italien genom att bada i fontäner så är det ju fontäner i vartenda gathörn i Rom...

Zidanes sorti var inte fin. Skäms!

F ö anser jag att Jens Fjellström är kanonbra som kommentator.

Bild: expressen.se (reuters)

1 kommentar:

Anonym sa...

Italien slog väl ut Holland ur EM år 2000 på straffläggning? En gång har man vunnit en viktig straffläggning i alla fall.

Zidane? Ska man få säga vad som helst till en spelare? Nej, före zidanes utvisning hejade jag på Frankrike. Efteråt tokhejade jag.

Nånting säger mig att jag inte är ensam. Alla har förlåtit Zinedine inklusive FIFA som nu utnämnt honom till VMs bäste.

Det här VM:et skulle ju handla om att ta ställning mot rasism. Har italienarna (Materazzi) missat det? Dessbättre kommer ingen att minnas den mannen för nåt annat än en kille som var ful i mun mot en av världens största fotbollsspelare i en VM-final.

Italien är den mest oförtjänte vinnaren på bra länge. Dom skulle åkt ut mot fysiskt överlägsna Australien redan i åttondelen om inte domaren fått hjärnsläpp och gett dem en obegriplig straff i slutminuten.

daniel