söndag, april 29, 2007

Ogräs, ogräs och åter ogräs

Två dagars trädgårdsarbete med rensning av ogräs. Ja, så har min helg sett ut. Helt otroligt att det kan ta sån tid att rensa ogräs och då har vi ändå ingen stor trädgård. Tror att jag har rensat bort 3-4 korgar med bara maskrosor.

När jag beklagade mig över alla maskrosor igår, undrade maken vem som har bestämt vad som är ogräs och inte ogräs. Ja, det är ju smidigt att resonera så om man vill slippa rensa ogräs:-)

Idag föreslog maken att vi skulle anlägga konstgräs istället. Troligtvis garanterat fritt från maskrosor. Eller? Men vad ska han då klippa när det blir för nervöst när IFK spelar?

Hur snabbt växer egentligen ogräs? Tycker att jag rensar ganska ofta, ändå är det massor av ogräs i rabatterna, mellan plattorna och vid staketet. Men samtidigt är det faktiskt lite avkopplande att ligga på knä/sitta på huk och rensa bort det. Känslan när det är färdigrensat är skön. Nöjdhet.

Nu är jag öm i kroppen och händerna är nariga. Imorgon får det bli arbete med trädgårdsmöblerna istället.

1 kommentar:

Glenn Timander sa...

Hej. Konstgräs i trädgården var det bästa jag gjort. Se på http://www.greenathome.se De har ett riktigt naturtroget konstgräs!