torsdag, september 30, 2010

En dag för själen

När jag vaknade i morse var det frost i gräset. Termometern visade -0,2. Brr. Det blev höst alldeles för fort.

Denna dag har dock varit en fin höstdag som gjord för höststädning av trädgården. Och det behövs sannerligen! Gräset var tjockt, högt och frodigt. Det var en pärs att klippa det. Pust! Hade varit lämpligare med typ skördetröska. Var det sista klippningen före vintern?
Ogräset i rabatterna har helt tagit över. Nu är dock rabatterna på framsidan av huset rensade. Övriga rabatter får tas vid ett annat tillfälle.

Tre timmar av höstsol, kroppsarbete och tid att bearbeta tankar var vad jag behövde idag. Känner mig nöjd med utfört arbete. Piggare i själen. Frågan är hur kroppen känns senare ikväll?;-)

Det är lite vemodigt att ställa undan altanmöblerna. Då vet man att vintern är på väg...

onsdag, september 29, 2010

Vad vill vi med kulturen i Jönköpings län?

Idag har företrädare för Landstinget, länets kommuner, kulturinstitutioner och civilsamhället varit samlade på Elmia för Open Space om regional kulturplan. Ett spännande arbetssätt som leder till kreativitet, delaktighet och som man inte på förhand kan säga hur det slutar.

Man kan sammanfatta dagen med ett par ord som ständigt återkom; samverkan och dialog. Är det nyckeln till framgång och ett rikare kulturliv i länet? Med tanke på allt engagemang som visades idag har vi inlett en spännande process som kommer att ge resultat. Att viljan finns går inte att ta miste på.

Efter en dag med intressanta samtal som ger många tankar och intryck krävs tid för
reflektion.
Du kan följa arbetet med den regionala kulturplanen här. Tag chansen att vara med och påverka!

Regional kulturplan i form av Open Space



tisdag, september 28, 2010

Personvald!

Det har varit en smått nervös väntan på att kryssen i Landstingsvalet ska bli färdigräknade. Och det är inte helt färdigräknat ännu. Tänk att det ska ta sån tid!
Men den ena av "jönköpingsvalkretsarna" är färdigräknad (Jönköping Öster) och där har jag fått 482 röster (7,02 procent). Jag är därmed personvald! Jag är otroligt glad och hedrad över detta förtroende som väljarna visat. TACK! Detta förtroende ska jag försöka förvalta på bästa sätt!

Jag vill gärna ha en öppen dialog med dig som kryssat mig och lyssna till dina synpunkter, tankar och idéer om hur vi kan utveckla Landstinget i Jönköpings län. Välkommen att höra av dig! Ja, du som inte har röstat på mig får också gärna höra av dig!

Det är nu arbetat börjar på allvar. Idag har vi från majoriteten i princip slutjusterat vårt budgetförslag. På tisdag blir det offentligt och då berättar jag mer om det. Så du får hålla dig till tåls!;-)

lördag, september 25, 2010

Härliga IFK!

Det har gått ca 30 minuter sen domaren blåste av matchen och hjärtat börjar slå normalt igen. Tror inte att det är hälsosamt att hålla på IFK Norrkörping. Man måste ha ett starkt hjärta.

Jag är så otroligt nöjd med att IFK tog 3 poäng borta mot ÖIS.

Westberg är så stabil och säker i mål.

Whass går från klarhet till klarhet. Han är den spelare som jag rankar högst jämte Westberg denna säsong. Kolla hans ögon! Fokus! Det är bara seger som gäller för honom.

Vidhåller att det känns som ett lotteri att skriva 3-årskontrakt med Santos. Han har mycket mer att bevisa. Om inte Russel varit skadad hade han suttit på bänken...

Tre omgångar kvar och jag törs inte tänka tanken på Allsvenskan än. 6 poäng till kvalplats och 9 poäng att spela om. Vilken rysare!

Vilodag

Denna lördag har varit en välbehövlig vilodag för mig. Förkylningen sitter fortfarnde i, så eftervalskonferensen var inte att tänka på. Vill ju vara på tå när slutförhandlingarna av budgeten sker nästa vecka...

Denna dag har jag skrotat runt inne i myskläder. H har jobbat hela dagen. Själv har jag småplockat inne. Linneskåpet har rensats och 80-talet knackade på dörren. Hittade hemskt fula rosa-mintgröna påslakan som jag glömt att de fanns! När använde vi dem senast?!? Konstaterar att vi har många rosa och ljusblå underlakan... Dags för lite shopping!

När linneskåpet har gåtts igenom inser jag att det är dags att åka hem till mamma och mangla dukar!

Det har varit så skönt och avkopplande att skrota runt inne. Inser att sista halvåret är det mycket som har blivit eftersatt här hemma. Dags för uppryckning! Just nu är prioritet 1 att hitta ett soffbord som passar till vår chesterfieldgrupp. Tips mottages tacksamt!

fredag, september 24, 2010

Nu är vi på gång...

Hemma efter tvådagarsmöte med Landstingsalliansen och det kändes gott. Gott att möta alla kollegor efter valet och gott att alla är inställda på att utveckla Landstinget i Jönköpings län till ett ännu bättre Landsting. Kan säga att tankar och idéer saknas inte. Inte heller viljan!

Fokus för dessa dagar har varit budget 2011 och vi har fått budgetförutsättningarna. Ekonomin är god, men utrymmet är ytterst begränsat för satsningar. Gäller att prioritera!

Första sittningen med "gamla" landstingsgruppen var bra och alla fick ge sina intryck och analyser av valrörelsen. Viktiga synpunkter att ta med i det framtida arbetet.

Själv har jag klarat dessa dagar med hjälp av Ipren, hostmedicin och varma sjalar. Gick och la mig tidigt igår och missade därmed desserten och den sociala gemenskapen efter middagen. Men just nu är det viktigast för mig att bli frisk. Somnade som en stock när jag la mig på kudden.

Den här helgen ägnar jag åt att försöka bli kvitt min förkylning. Nästa vecka är slutfasen av arbetet med Alliansens budgetförslag. Spännande!

torsdag, september 23, 2010

Denna väntan...

Så här efter valrörelsen har jag dragit på mig en rejäl förkylning. Inte roligt alls. Men en trött kropp har väl inte så mycket motståndskraft? Hostar, fryser, snorar och snörvlar.

Idag ska jag med hjälp av Ipren och Cocillana-Etyfin ta mig till Alliansgruppmötet i Vrigstad. Fokus för gruppmötet är budget 2011, så det känns viktigt att vara med. Men jag får väl försöka hålla mig på behörigt avstånd, hosta i armvecket o s v för att minimera risken att smitta ner mina kollegor... Jodå, jag har sprit i väskan. Handsprit.

Räkningen av personkryssen i landstingsvalet dröjer. Just nu räknas kommunkryssen och det tar sin tid. Risken finns att vi inte vet förrän nästa vecka hur vår nya landstingsgrupp ser ut. Ingen rolig väntan.

Dags för ännu en stor mugg med te och honung.

tisdag, september 21, 2010

Skolvalsresultatet är en väckarklocka

Rapporter visar att Sverigedemokraterna har haft stor framgång i skolvalet. På Bäckadalsgymnasiet i Jönköping var det var tredje elev som röstade på SD. Det skrämmer!
Man kan inte bara vifta bort det med "ungdomligt oförstånd och en rolig grej". Det manar tvärtom till eftertanke. Hur kan det bli så här? Hur ser vi på våra medmänniskor?

Det behövs sannerligen fördjupade samtal i skolan om människosyn och alla människors lika värde. Men också mer kunskap i internationell solidaritet, samhällskunskap, religion och historia. Fördomar och okunskap är ett stort hot när det gäller hur vi ser på våra medmänniskor och medmänsklighet. Historielöshet skapar svårigheter att vara trygg i en föränderlig värld.

Jag tror att det finns hopp om framtiden. En framtid i Sverige där vi inte gör skillnad på vi och dom. Höstens val är förhoppningsvis en väckarklocka som leder till att människovärdet hamnar i fokus!

måndag, september 20, 2010

Demonstration mot rasism

På torsdag den 23 september arrangeras en demonstration mot rasism i Jönköping. Var med och visa Ditt engagemang!

Hovrättstorget kl.17.30

Läs mer om demonstrationen här

Åter till vardagen

Dagen efter och jag är tillbaka i vardagen även om mycket av dagen har ägnats åt att försöka analysera varför valet gick som det gick o s v. Distriktets verkställande utskott har sammanträtt och dragit upp riktlinjerna för hur vi ska arbeta med utvärdering av valet men också det framåtsyftande utvecklingsarbetet. Jag känner mig faktiskt revanschsugen och taggad.

När valrörelsen började hade jag bestämt mig för att inte gå upp i vikt under valkampanjen, vilket är lätt hänt med stress, oregelbundna måltider, för lite sömn och snabbmat. Noterade oförändrat läge på vågen imorse, vilket var en lättnad. Nu blir det andra bullar med fasta rutiner, mer sömn, bättre mat och tid för träning. Skönt!

Våra blommor däremot har inte mått bra av valrörelsen. Idag har jag kastat tre stycken som vissnat. Får ta fönster för fönster och byta ut döda blommor. Ett kärt pyssel.

Det blir en tidig kväll för mig. Är trött och lite småhängig. Behöver många timmars sömn inatt.

Ett kallare Sverige

Vaknade med blixtrande huvudvärk efter allt för få timmars sömn. Det var ett kallare Sverige som vi vaknade upp i imorse. Nu gäller det att ta debatten om människovärdet och medmänsklighet. Men också kampen för jobben och välfärden.

Som om det inte räckte med Sverigedemokraternas framfart i landet som är skrämmande. Jag är djupt chockad över att ett uttalat nazistiskt parti tar mandat i Grästorps kommun.

Om ett par timmar är det dags att åka in till Landstingets kansli. Alliansen i Landstinget har fortsatt egen majoritet. Vårt goda samarbete fortsätter. Kristdemokraterna tappar tyvärr preliminärt tre mandat och nu väntar en nervös väntan på räkningen av personkryssen innan vi vet hur den kristdemokratiska landstingsgruppen ser ut.

Ikväll börjar valanalysen när distriktets verkställande utskott möts. Nu vet vi förutsättningarna och det gäller jobba på. Det är bara att svälja besvikelsen och kämpa!

Kluvna känslor

Jag är glad över att Alliansen blev störst i Riksdagen, men är bestört över att Sverigedemokraterna har getts en vågmästarroll av väljarna. Det är otroligt skrämmande att ett parti som inte står för alla människors lika och okränkbara värde tar plats i Riksdagen.

Kan utlands- och poströsterna förändra mandatfördelningen något på onsdag?

Miljöpartiets Maria Wetterstrand gjorde lite väl kategoriska uttalanden mot ett samarbete med Alliansen efter att resultatet stod klart. Gamblar de rödgröna och sätter allt på ett kort - nyval? Tänker de rödgröna störta en Alliansregering med hjälp av Sverigedemokraterna? Det är ett högt spel man spelar.

Jag är glad över att Alliansen fortsatt leder Landstinget i Jönköpings län, men besviken över att vi Kristdemokrater inte lyckades bättre. Vad hände? Det får vi analysera kommande veckor. Jag är också besviken över att Sverigedemokraterna tar plats i Landstinget.

Nu blir det en väntan på att personkryssen ska räknas.

Imorgon, snarare idag då det redan är måndag, påbörjas arbetet för att Kristdemokraterna ska få en starkare ställning i nästa val. Vi har en rejäl hemläxa att göra!

söndag, september 19, 2010

En nervös väntan

Vad vore en valrörelse utan alla ideella eldsjälar som kämpar i det tysta för sin övertygelse. Som spikar affischtavlor, delar ut tusentals foldrar, bakar bullar, ser till att det finns valsedlar i vallokalerna mm. Jag är så innerligt tacksam för alla dessa människor! Ni är mina hjältar! Till er vill jag rikta ett stort TACK!

Nu har vallokalerna öppnat och det är otroligt spännande och nervöst. Det är så mycket som står på spel. Vilka ska leda landet? Landstinget? Kommunerna i länet? Det är ju ingen hemligt att jag hoppas på en Alliansseger med minst 50,1 procent när det gäller regeringsmakten. Men det lär bli tufft. Känns som att kvällen kan bli en rysare. Puh.

Känner mig som en äggsjuk höna här hemma. Nervös och lite lättirriterad. Värre än när IFK spelar...

Idag tar jag det bara lugnt. Försöker hämta lite ny energi. Umgås med familjen. Ena sonen här hemma är också lite stingslig, han har ju sina sympatier hos det andra blocket och har kämpat och slitit för Vänsterpartiet under valrörelsen. Jag beundrar hans engagemang.

lördag, september 18, 2010

Har S redan gett upp?


Kl. 14 är Socialdemokraternas valstuga redan stängd.

Alliansen har tårtkalas på Vindbron



Slutspurt!

Finns på Västra torget 9-11, Vindbron 12-13.30 och sedan vid valstugan. Välkommen att prata landstingspolitik med mig!

Mina hjärtefrågor
- Tillgänglig och säker vård
- Psykisk hälsa
- Ett rikt kulturliv i hela länet

fredag, september 17, 2010

Bra slutdebatt i SVT!

Det är klasskillnad på slutdebatter i SVT och TV4. SVT har kunniga programledare och mindre trams. Är det någon som saknade Jihde och touchskärmen?!?

Lite fånigt att Wetterstrand blev irriterad när Maud(?) sa att Piteå är S-styrt, när de själva inte drar sig för att dra upp enskilda fall som inte en minister kan (får) kommentera.

Ohly och hans kamrater drog till med Alliansens skattesänkning som svar på alla frågor. Märkligt att de inte förstår att det går att göra både skattesänkningar för arbetare och satsningar på välfärd. Det har gjorts stora satsningar på välfärden under denna mandatperiod. Frågan är då hur kommuner och landsting har prioriterat sina resurser? Och varför har vänsterkartellen accepterat det mesta av jobbskatteavdraget? Hyckleri!

Sahlin pratar om kvinnors rätt till heltid i offentlig sektor. Har alla kvinnor i S-styrda kommuner och landsting enbart heltidstjänster?

Jag är mycket glad över att Hägglund betonade vikten av satsningar på elevhälsan och psykiatrin. För en fungerande elevhälsa krävs det att skolsköterska och kurator finns på plats i skolan när behov finns. Inte om några dagar eller nästa vecka. Om en elev ska få förtroende för en skolsköterska eller kurator behövs tid för att bygga en relation. En väl fungerande elevhälsa är viktig i en bra skola. Men det behövs även förbättrad samverkan mellan elevhälsa och BUP. Barn och ungdomar ska inte falla mellan stolarna!

Nu är det dags att sova. Imorgon är en viktig kampanjdag. Min dag börjar kl.9 på Västra torget i Jönköping.

Hösten blir en rysare!

Trött och nöjd efter en dags kampanjande med många positiva samtal, hann jag hem ett par minuter efter avspark. Nervös slog jag mig ner i soffan för att se matchen. Kan väl säga att jag har sett IFK spela bättre matcher. Så himla trist att spelet inte fungerar när det verkligen gäller.

Rönneklev gjorde nog sin sämsta match på mycket länge. Santos som hoppade in var helt osynlig. Känns som att treårskontraktet var lite förhastat. Han har mycket kvar att bevisa! För mig är det en gåta att inte Lindskog fick hoppa in i halvtid istället för Wiklander. Det borde ha blivit mål på någon av alla IFK-hörnor.

Westberg var bäste spelare idag!

Hoppas att inte Russels knä är för illa skadat. Han behövs!

Nu är det fyra omgångar kvar och det är tight, mycket tight om de allsvenska platserna. Usch, hösten kommer att bli en rysare.

Jag bytte kanal till slutdebatten när BoIS gjorde 3-0 i slutminuterna. Som man säger "Otur i fotboll, tur i politik" Nu hoppas jag på en valseger på söndag!

Riksdagskandidat tar ton


Andreas Carlson tog chansen att sjunga. Det blev Ledin och Acko kompade på piano. Go Andreas!

Valorkestern med Acko på piano



Betting om valresultatet


Vem vinner?

torsdag, september 16, 2010

Tar vi demokratin för given?

Vad är det som händer med demokratin i Sverige? Vår rätt att uttrycka vår åsikt, rätten att demonstrera och ställa upp i fria val.

Det är ett stort förakt för demokratin när människor saboterar torgmöten och misshandlar och hotar politiker. Vad har hänt med yttrandefriheten när polisen anser att man inte kan garantera säkerheten för sverigedemokrater som håller torgmöte? Vilka vill kandidera som politiker om man riskerar hot och misshandel för sin åsikt?

Man kan tycka vad man vill om Sverigedemokraterna och deras politik, men då får man bemöta dem med demokratiska medel. Inte genom hot och våld. Det går aldrig att försvara hot och våld, hur illa man än tycker om politiken.

Som Voltaire lär ha sagt: "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem."

Fågelskit i håret är inget vidare



Ministerbesök i valstugan



Landstingskandidaternas hjärtefrågor presenteras i JP idag

Idag har JP en helsida där partiernas toppkandidater till Landstinget presenterar sina hjärtefrågor. För mig är psykiatrin och psykisk hälsa en hjärtefråga. Vill du veta mer? Läs på min kandidatsida

Kristdemokraternas ambition är att utvecklingsplanen för vuxenpsykiatrin ska genomföras. Det är en prioriterad fråga!

Dekadensen från den centrala valcentralen...


...har nått partikansliet i Jönköping. Chips och smågodis. Kanske behövs nu i slutspurten?

onsdag, september 15, 2010

Hägglund frågas ut



Valfläsk vid Vindbron



Nackspärr!

Igår morse när jag vaknade var jag helt stel och hade riktigt ont i nacken. Rörde mig som en stelopererad. Anledning: slocknat som ett trött barn på soffan och sov där hela natten. Det tar på krafterna att kampanja...

Gårdagen klarades med hjälp av tigerbalsam, smärtstillande och massage av partikollega och ombudsman från Folkpartiet. Märkligt att folk skrattar åt någon som har ont i nacken. Är det schyst?

När jag kom hem lade jag mig på spikmattan för att se på Utfrågningen av Alliansen i TV4. Somnade som en stock. Tur att jag inte sov hela natten på spikmattan. Hur hade kroppen mått då?!?

Idag är det lite bättre, men jag har fortfarande ont och är stel. Tigerbalsam lindrar en del. Men "lite" nackspärr hindrar inte min valspurt!

tisdag, september 14, 2010

torsdag, september 09, 2010

Lite verkstad

Idag har jag ägnat största delen av dagen till sammanträde med UKD. Kändes faktiskt ganska skönt att få ägna en dag åt "verkstad", istället för att valkampanja och prata om vad vi vill göra om vi får fortsatt förtroende av väljarna. Förstå mig rätt, det är kul att kampanja och möta många människor men mycket roligare att omsätta politik i handling och få resultat.

Vi var med UKD i Värnamo. Först blev det en rundvisning på folkhögskolan som gav mig nostalgiska vibbar. Det var ju där jag mötte min blivande man. Vi var bl a nere i pingisrummet och det gjorde ont i hjärtat att se hur förfallet elevhemmet är. Pingisrummet går inte längre att använda. I det rummet flirtades det ju friskt när vi spelade rundpingis. Desto roligare var det att se Juliahuset som är så fint och väl genomtänkt när det gäller inredning. Efter rundvandringen var det sammanträde. På dagordningen fanns regional kulturplan, kultur- och arbetsstipendier, projektansökningar mm. Bra och givande diskussioner. Vi avslutade sammanträdet med ett besök på Smålands Konstarkiv. Det är en intressant tid där kulturen tar plats och mycket är på gång. Jag ser fram emot arbetet med att ta fram en regional kulturplan för Jönköpings län.

Nu kunde jag ju inte låta bli att kampanja idag, utan for till Habo för att möta väljare på torget där. Det är ju trots allt valrörelse och jag vill gärna fortsätta med att omsätta ord till handling även nästa mandatperiod!

tisdag, september 07, 2010

Helt ok tajming;-)

Låt föräldrarna bestämma!

Debatten om vem som ska bestämma om hur föräldraledigheten ska fördelas pågår intensivt på debattsidorna. Och faktiskt även vid valstugan.

Här är några lästips:

Här kommenterar Göran Hägglund och Emma Henriksson "bröstpumpslagen"

Claes Borglund skriver att vårdnadsbidrag är en dålig affär.

Göran Hägglund replikerar Claes Borglund och menar att det finns andra värden i livet än materiella.

Maria Larssons fråga om hur vänsterkartellen tänker sig den framtida föräldraförsäkringen skapade debatt. Vad händer om vänsterkartellen skulle vinna regeringsmakten?
Ska föräldraförsäkringen tvångsdelas a la Ohly? Delas i tre delar a la Miljöpartiet, där föräldrarna får makt att bestämma själva hur en tredjedel ska användas? Vad socialdemokraterna vill är oklart. Att över 80 procent anser att föräldrarna själva ska bestämma hur föräldraförsäkringen ska fördelas verkar vara ett skäl till att vänsterkartellen inte vill ge besked om vad de vill.

Kort sagt kan man säga att denna fråga skapar debatt och väcker känslor. Varför är det så svårt att låta föräldrarna själva bestämma hur föräldraledigheten ska fördelas? Vad tycker du?

Låtlistan

Imorse var jag med och sände närradio och vi ägnade programmet åt att berätta om Kristdemokraternas landstingspolitik och presentera mig som landstingsrådskandidat för lyssnarna.

Här är låtlistan:
"You will only get it once" - Joel Alme
"Brännö serenad" - Håkan Hellström
"Everything" - Michael Bublé
"It's London calling" - Kane
"Sverige" - Kent
En låt med Alain Clark som jag inte minns vilken nu. Teknikern satte inte på "Father & Friend" som var angett på spellistan.

måndag, september 06, 2010

En bröstpump till alla mammor!

Har nu sett delar av utfrågningen av Vänsterpartiets Lars Ohly. Det jag reagerar mest på är hans tro på att det är politikerna som vet bäst hur varje familj ska fördela föräldraledigheten. Med ett klubbslag i riksdagen vill han bestämma att föräldraförsäkringen ska delas rakt av. Inget utrymme alls för föräldrarna själva att bestämma. Eftersom hans f d fru använde sig av bröstpump när hon började arbeta, anser han att det kan alla andra mammor också göra som ammar länge. Ropen skalla - bröstpump till alla!


Självklart är jag för jämställdhet! Men jag vill inte att politiker ska bestämma hur föräldrarna fördelar föräldraledigheten. Kan vi säga till en familj att "Skäms! Ni har gjort fel och bidragit till ett ojämställt utdag av föräldraledighet"? Jag tycker inte det. Låt föräldrarna själv bestämma!

Vi närmar oss upploppet!

Ett par dagars vila och Esberitox har gjort nästintill underverk. Förkylningen klingade av. Nu är jag redo för två veckors valspurt. Vi börjar snart närma oss upploppet och det är hårt arbete som krävs för att bärga en valseger. Inget är klart förrän vallokalerna stängt.

Första anhalten idag är Gummifabriken i Värnamo och ett samtal om kulturens betydelse för regional utveckling. Detta är ett område som har stor utvecklingspotential i vårt län!

fredag, september 03, 2010

Två Mia Frisk?!?

Radio Jönköpings valsajt kan man rösta på vinnaren av vårddebatten. Jag undrar om vi var två Mia Frisk?!? Vilken Mia Frisk är jag? KD? MP?

Beordrad vila!

Gårdagskvällens frossa fanns kvar i morse. Blossande kinder och blanka ögon var vad som mötte mig i spegeln. Feber, frusen, tjock i halsen och ont i huvudet. En ipren kryddade min frukost.

Idag har jag besökt Bräcke Diakonis vårdcentral i Nässjö tillsammans med riksdagsledamoten Irene Oskarsson och landstingsledamoten Reidar Wångehag. Ett intressant och bra besök.

Irene och jag åkte vidare till Aneby. Fick lite tid till att kolla mejl och småprat innan det var dags för nästa valaktivitet - vi slog ett slag för vikten av att det finns en blodbuss i länet. Med en blodbuss skulle fler kunna bli blodgivare och det skulle bli lättare att ge blod regelbundet. Inte minst för dem som bor på annan ort än där det finns en "tapp". Irene lovade dyrt och heligt att hon skulle bli blodgivare om en blodbuss fanns på plats i Aneby. Lovar att följa upp det löftet!

Irene som är distriktsordförande beordrade mig att åka hem och bädda ner mig. Det är ju trots allt två veckor kvar att kampanja och det är bättre att stämma i bäcken... Erkänner, jag var inte svår att övertala. Känner mig ganska vissen. Esberitox är min vän just nu.

Det har varit några dagars intensivt kampanjande nu. Riktigt roligt. Speedway i Gislaved, Adelövs marknad, valstugan o s v.

Kvällens aktiviteter i Skillingaryd missar jag tyvärr, liksom morgondagens aktiviteter runt om i kommunen. På måndag hoppas jag vara igång igen!

En blodbuss ger fler blodgivare!


Jag och Irene Oskarsson, riksdagsledamot från Aneby, slog ett slag för betydelsen av en blodbuss i länet. Irene lovade dyrt och heligt att bli blodgivare om en blodbuss fanns på torget i Aneby.

torsdag, september 02, 2010

Valtältet flög iväg


Är det ett tecken på att Kristdemokraterna lyfter i opinionen?

Satsa på en kristdemokrat!


På Adelövs marknad kunde man satsa på en kristdemokrat. Ett uppskattat inslag!

onsdag, september 01, 2010

Tankar efter en radiodebatt


Idag har det varit direktsänd landstingspolitisk debatt i Radio Jönköping. För mig var det premiär i ett sånt här sammanhang och jag lärde mig en del inför framtiden. Kände inte riktigt att jag kom in i debatten, så jag måste ta för mig mer och vifta mer (läs tydligare) för att få ordet i sällskapet av garvade politiker.

Frågor som diskuterades var bl a vårdvalet och patientavgifter. När det gäller vårdvalet så är det märkligt att (S) fortfarande hänger upp sig på hur själva vårdvalet gick till. Det är ju historia nu. (S) gav besked att de inte kommer att riva upp reformen om de (hemska tanke) fick makten i landstinget. Frågan är då om och hur de vill utveckla vårdvalet? Om det gavs inget besked.

När det gäller patientavgifterna var det befriande att höra röster från allmänheten som ansåg att dagens patientavgifter var ok och att pengarna behövs till annat. Precis det Kristdemokraterna och Alliansen tycker. Detta har jag kommenterat tidigare.


Nu går det inte att hänga upp sig på sin egen insats i den här debatten någon längre tid. Imorgon är en ny kampanjdag med nya möjligheter. Men jag är en erfarenhet rikare!


Du kan höra debatten här.

Förtidsröstar



Idag hängde Alliansledningen i Landstinget på låset för att få förtidsrösta på sjukhusbiblioteket på Ryhov. Stämningen var god trots att landstingsstyrelsens ordförande inte hade fått sitt röstkort och inga moderata valsedlar fanns att tillgå, inte ens de blanka med enbart partibeteckning. De blanka med partibeteckning hade personalen missat att lägga fram. Sånt får inte ske! Men det rättades snabbt till.

Jag röstade givetvis på Kristdemokraterna i alla tre valen!

Lästips!

Missade gårdagens succéutfrågning av Göran Hägglund på svt, men har nu sett den till frukost. En bra start på dagen! Tycker att Hägglund var riktigt bra och svarade klart och tydligt på frågorna. Hans glimt i ögat och humor är befriande att se och höra i politiska diskussioner. F ö var Hägglund snyggt klädd som vanligt.

Missade du utfrågningen kan du se den här.

I Karlavagnen sa bisittaren Anders Jonsson att han tyckte att utfrågarna gullade med Hägglund och Björklund jmf med hur de behandlade Sahlin. Håller inte alls med. Det var tufft, men Hägglund klarade sig bra.

Några kommentarer om utfrågningen:

Aftonbladets Lena Melin ansåg att Hägglund hade svar på allt.

Proffstyckaren Johan Ingerö kallade det en succé.