måndag, maj 02, 2005

Kanske till midsommar

Man kan fråga sig vad Migrationsverket sysslar med egentligen. Deras administration verkar vara ett under av byråkrati. Min morbror har en kinesisk flickvän som har ansökt om att få uppehållstillstånd i Sverige eftersom de vill gifta sig och bilda familj. Myndighetsturerna har varit många och långa och i oktober/november var alla pappar klara från de kinesiska myndigheternas sida och överlämnade till Migrationsverket. Migrationsverket meddelar då att det tar sju månader att handlägga detta ärende. Vad är det som tar sån tid? Och varför måste det ta just sju månader? Har man en mall för hur lång tid ett ärende ska ta? Hon är varken kriminell eller söker asyl, inte heller min morbror är kriminell. Han har ordnad inkomst, ett bra jobb och eget hus och kan gott och väl försörja henne. De har varit tillsammans i ett par år och förlovade sig förra året. Nu vill de vill gifta sig och bilda familj. Vad är problemet för Migrationsverket?

Migrationsverkets attityd gentemot min morbror har inte heller varit den mest serviceinriktade. Bara en sån sak som att påpeka att han inte kan räkna med att få bidrag för att försörja henne. Så säger man inte. Varför denna misstänksamhet?

Nu har det snart gått sju månader och enligt de senaste rapporterna fanns det inte ens något preliminärt besked att ge. Har man ens börjat handlägga ärendet än? Kan vi våga hoppas att hon är här till midsommar...

Inga kommentarer: