söndag, maj 22, 2005

Schlagerspektakel

Igår var den stora schlagerfinalen, Eurovision Song Contest i Kiev. Bidragen var överlag dåliga och för många. Det kändes som att majoriteten av länderna hakat på Ukrainas segerkoncept med trummor. Det var ett evigt trummande. Trist.

Vilket pinsamt värdpar. Tjejen skrek mer än vad Alexandra Pascalidou gjorde när hon var värd i den svenska deltävlingen. Obegripligt, hon har ju faktiskt mikrofon. Killen lät som han studerat några amerikanska talkshows/nyhetsankare. Pinsamt.

Martin Stenmarck gjorde ett bra framträdande, men hade ingen tur i omröstningen. Helt obegripligt att exempelvis Moldavien, Turkiet och Croatien kunde placera sig före "Las Vegas". Sverige missgynnades klart av "broderskapsröstandet". Själva röstningsförförandet är otroligt pinsamt och dåligt. Grannländer som röstar på varandra för att hålla grannsämjan god. Dags för en expertjury?

Elenas låt "Your number one" är väl ok, även om jag inte gillar denna typ av låtar. Nej, bästa låt var faktiskt Danmarks. Den hade lite Edin-Ådahl-känsla över sig.

Bäst igår var pausunderhållningen med den otroligt duktiga killen som gjorde ett enormt bra framträdande till ljuv musik. Vilken styrka och kroppskontroll och vad vackert det var!

Inga kommentarer: