torsdag, maj 05, 2005

Mp satsar på feminism

Från Miljöpartiets kongress meddelas att man ska satsa på feminism. Det är hotet från Fi som fått mp att tagga till sig när det gäller frågor om jämställdhet. Peter Eriksson meddelar att arbetsgivare som lönediskriminerar ska få hårda straff. Har han pratat med sin samarbetspartner Persson om detta? För i regeringskansliet råder lönediskriminering. Sen kan man ju undra varför mp anser att det ska ta tio år att avskaffa löneskillnader mellan kvinnor och män. Det är ju redan i dag förbjudet enligt lag!

Det blir lite "omvändelse under galgen" över Miljöpartiets jämställdhetsiver. Om inte Fi funnits hade troligtvis inte dagens utspel gjorts. Hur trovärdigt är det? Ett annat av dagens förslag på jämställdhetsfronten är att mp vill kvotera bolagsstyrelser. Varför har man inte gjort detta ställningstagande tidigare? Tvärtom har det varit tämligen tyst om detta från mp:s sida.

På vilket sätt skulle kvinnor få det bättre om mp får mer makt? Mp har ju ett nära samarbete med regeringsmakten idag. En regering med s och mp förskräcker!

Inga kommentarer: