lördag, januari 31, 2009

Summering av dagen

Tillbaka på hotellet för att ta en snabb rundtur på nyhetssidorna och sedan välbehövlig sömn.
Vi hann fram till lunch och hann t o m checka in på hotellet före maten. Maten får dock inget bättre betyg. Kycklingen till lunch var torr och middagen var inte heller någon höjdare. Så, det kurrar lite i magen nu vid midnatt...

Göran Hägglunds tal var som vanligt bra och även denna gång liknade han s+mp+v med ett tv-program. Denna gång "På spåret". Det blev ju lite extra kul med tanke på att Ohly är gammal konduktör eller om det var tågklarerare.

Efter talet är jag fortfarande negativ till att bygga nya kärnkraftsreaktorer. Om man ersätter dagens reaktorer med nya innebär det ju att vi bygger fast oss för låååång framtid i kärnkraft. Vem tror att vi ska ställa om till förnyelsebar energi när det finns kärnkraft att tillgå och stora investeringar gjorts? Inte jag iallafall. Hoppas att det kan bli en rejäl debatt om kärnkraften på Rikstinget i sommar. Denna fråga är för stor och principiell för att partistyrelsen ska ha mandat att ändra partiets ställning. Blev något förvånad över den spontana applåden när Hägglund började prata om kärnkraften.
Kul att Hägglund citerade Marcus Birros artikel om familjen i sitt tal. Han brukar inte direkt citeras i dessa sammanhang. Birros debattartikel i dagens Expressen är f ö värd att läsas. Visst vore det önskvärt att Kristdemokraterna skulle vara starka nog att inte behöva gå i allians för att få igenom sin politik. Men, det är en bit kvar innan vi når dit om man säger så. Då får man välja att alliera sig med dem som man tror att man har störst möjlighet att samarbeta med för att få igenom sina hjärtefrågor eller ständigt stå i opposition.

Underhållningen på festen var helt i min smak. Men jag tror inte att kommunalrådet i Uddevalla förstod det där med 4-4-2-uppställningen av kubbarna. Ljungskile har aldrig satsat på en så offensiv uppställning...

Göran Hägglund gratulerades på festen. Men jag undrar vad bandet menade med att spela "Himlen runt hörnet" till bildspelet om Göran?

Nöjd med att ha hittat en ny isskrapa bland utställningsmontrarna. Tack Carema för den gröna isskrapan.

Var är partiet i kris?!? Inte i Örebro iallafall!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Mia!
Va lustigt! Skickade just en kommentar men inget händer. Ja jag försöker igen så då kanske det blir två sen.
Nu har jag också startat en blogg. Inte så mycket om mig men kanske mer om mina tankar i stort och smått!
www.marialundblombackstrom.blogg.se

Kram
Maria