tisdag, juni 28, 2005

Hellberg slutar

På eftermiddagen kom beskedet som legat i luften, Stefan Hellberg slutar som tränare i IFK Norrköping. Hellberg tog beslutet själv att sluta då han kände att han inte längre var rätt man att leda laget. Ett beslut som visar på stor ödmjukhet, prestigelöshet och mod. Hellberg har gjort ett bra jobb, även om resultaten denna säsong kunde ha varit bättre. Med den situation som uppstått kanske det är det enda möjliga att göra. Den ambition och målsättning som Hellberg jobbat utifrån ter sig avlägsen. Frågan är nu vem som ska ta över som tränare? Spekulationerna på supportersajterna är igång.

En av mina favoriter bland de svenska tränarna är Olle Nordin som tränade IFK i slutet på 90-talet. Nordin är numera tränare för Jönköpings Södra som leder div 2 Mellersta Götaland, ett lag som satsar för fullt på en plats i Superettan. Men han lär nog inte vara intresserad av att byta ett lag på uppgång mot ett lag som är mittemellan i Superettan, men med ambitioner att nå Allsvenskan igen. Men drömma kan man ju.

En annan intressant tanke skulle vara ett delat ledarskap mellan Sören Cratz (tränare i Mjällby, finspångsson och tidigare tränare i IFK) och Stefan Hellberg. Cratzen är kontroversiell och är lite i blåsväder efter att Mjällby parkerat på jumboplatsen i Superettan. Cratz och Hellberg skulle kunna vara en bra kombination.

Det viktiga är dock att det blir en bra tränare och en lösning som håller över tid. Det har varit alldeles för många tränarbyten de senaste tio åren. Däri kanske man kan finna en del av svaret på IFK Norrköpings problem...

Inga kommentarer: