tisdag, juni 28, 2005

Kommer Nuder säga nej till tusentals nya jobb?

Idag kan man läsa på DN Debatt att skatteavdrag för hushållsnäratjänster kan ge tusentals nya jobb och är en vinst för statens kassakista. Något som vi kristdemokrater hävdat länge. Intressant är att det är Konjunkturinstitutet som har räknat på effekterna av att införa skattesubventioner av hushållsnäratjänster. Utredningen visar att alla blir vinnare på att införa dessa skattesubventioner.

Så vad väntar då vår arbetarregering på? Här finns möjlighet att skapa tusentals nya riktiga jobb och dessutom ge förutsättningar för nya tjänsteföretag att starta. Svarta jobb blir vita, bara det är en rejäl vinst för statskassan. Inte minst skulle det innebära att människor kan få en egen försörjning, istället för att vara hänvisade till a-kassa, AMS-åtgärder eller försörjningsstöd.

Tyvärr verkar socialdemokraterna ha låst fast sig i ett dogmatiskt tänkande i denna fråga, eftersom man föraktfullt kallar det "pigjobb". Socialdemokratiska arbetarpartiets paroll är ju att fler människor ska få arbete. Nu är det upp till bevis!

Inga kommentarer: