måndag, juni 06, 2005

Kallt på Parken

I eftermiddags var det kallt på Parken. Varken spel eller väder värmde. Resan hem i ösregnet symboliserade hur min sinnesstämning var. Tungt, grått och dystert. Kan här med meddela att IFK Norrköping är kvar nere i formsvackan. 1-1 hemma på Parken mot Mjällby är inte godkänt av ett lag som har ambitioner att spela sig upp i Allsvenskan.

IFK hade en fin period av snyggt passningsspel och fin rörlighet, men den perioden förbyttes i krampaktigt spel och alldeles för många felpass. När Mjällby kvitterade efter en fin kontring och slarv av backlinjen föll IFK:s spel mer eller mindre ihop. Man hade chansen att ta ledningen ett par gånger. Mjällby rensade på mållinjen ett par gånger och målvakten gjorde ett par svettiga räddningar då man nästintill var säker på att det skulle bli mål. Men icke. Ett lag som är nere i en formsvacka har helt enkelt inte marginalerna på sin sida.

Domaren Johnny Lundbäck från Karlstad hade väl inte heller en av sina bästa eftermiddagar på plan, om man säger så.

Planens mest patetiska spelare var Mjällbys Simon Sjöfors som spelade halvt döende när IFK kontrade och domaren såg sig tvungen att blåsa av spelet mitt i anfallet. Efter en halvminut var Sjöfors hur alert som helst och domaren blåste igång spelet. Sportsligt va? NEJ! Patetiskt!

Kabous är återigen avstängd efter en onödig varning när han sparkade bort bollen i frustration över patetiske Sjöfors skådespeleri.

Tack till ÖSK som knep en poäng mot Trelleborg. Det innebär att IFK i dagsläget är en vinst ifrån andraplatsen i tabellen. Nu måste det vända för IFK. IFK har tuffa matcher framför sig: Boden (b), Örebro (h), Åtvidaberg (b) och GAIS (h). Nu räcker det inte med att ta tre poäng på fyra matcher. Det måste till segrar!