lördag, juni 11, 2005

Nagelbitare

Pust! Det var en pärs att se svenska damerna spela avgörande match mot England ikväll. Men sååå skönt att de gick vidare till semifinal trots dåligt spel. Första halvlek började bra med bra med tidigt mål, bra passningsspel och fin rörlighet. Sen föll det ihop. Domarens insats var väl inte heller den bästa. Var det befogat med tre varningar till Sverige?

Måste än en gång fråga mig hur Marika Domanski Lyfors coachar sitt lag? När anfallsspelet uppenbarligen kört fast, varför vänta med byten? Ljungberg och Svensson på topp har inte varit lyckade, varför inte byta in Jossan Öqvist tidigare? Nu fick hon 2 minuter... Jag är ändå tacksam för att inte Malin Andersson fanns med i startelvan på mittfältet. Hon har gjort sitt, det syntes tydligt mot Finland. Bäst på plan var backen Kicki Bengtsson, 35 år. Kicki spelar smart, tryggt och säkert. Varför fanns hon inte med bland "Matchens kanoner"?

Om Sverige vill gå till final räcker det inte att spela som mot England. Det måste till ett bättre passningsspel och större rörlighet under hela matchen. Då kan det räcka riktigt långt.

Både maken och jag kunde pusta igenkännande åt de svenska damernas spel - det var som att se IFK Norrköping spela denna säsong...

Inga kommentarer: