måndag, juni 27, 2005

Solnedgång på Parken

Maken och jag tog oss en tur till Norrköping och Idrottsparken idag för att se vårt kära Peking möta topplaget Gais. En match som på förhand såg ut att bli tuff och inte såg det ljusare ut när vi på uppvärmningen såg att Jönsson saknades. Puh. På bänken fanns tre killar ur tipselittruppen. Nu gällde det att hålla i hatten! Vi såg också att den gamla VM-hjälten Rolle Nilsson, tillika tränare för Gais värmde upp. Och visst skulle gamlingen spela. Han gjorde ett inhopp de sista minuterna, precis som förra året när lagen möttes på Parken.

Solen värmde gott i första halvlek, också IFK:s spel var hyfsat med tanke på alla skador. Ett par chanser som kanske kunde ha lett till ett mål. Tänker speciellt på Svenssons skott i ribban.

Men så hände något i halvtid. In kom ett lag som vi inte kände igen från första halvlek. Allt passningsspel och rörlighet var borta och följdaktligen kom också första målet för Gais. Då föll IFK helt ihop och spelet blev allt sämre i takt med att solen sjönk. Resultat 2-1 till Gais var helt rättvist. IFK får nog revidera sin målsättning om allsvenskan nästa säsong. Inte blir det ljusare när Hansson är avstängd nästa match samtidigt som Gallo och Kabous är skadade. De angenäma problemen med konkurrensen på mittfältet har förbytts i en mittfältskris.

Dagens match kan man bara sammanfatta med orden; solnedgång på Idrottsparken.

Inga kommentarer: