onsdag, april 26, 2006

Miniräknare viktigare än politisk vilja?

Moderaterna backar nu från sitt mindre kloka förslag om att drastiskt minska antalet vab-dagar. Varför? Jo, man hade räknat fel på hur stor besparingen skulle bli.
Att förslaget var dåligt genomtänkt och slår hårt mot familjer med barn som lätt blir sjuka tycker jag borde ha stoppat dessa idéer innan någon ens tänkte högt. Men icke, hos Moderaterna är det tydligen miniräknaren som avgör. Det gör mig lite orolig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

När kommer det en post om Pekings turliga poäng mot J-södra. Kan det tänkas att man med lite sneda ögon ser detta som en förlust av 2 p.... J-södra rules

Mia sa...

Turliga poäng? Såg du matchen? Olle Nordin sa själv efter matchen följande; "Men jag har väl kanske sällan eller aldrig varit med om att ett lag varit så överlägsna, som Norrköping var i första halvlek.. Sedan kan man ju ha synpunkter på att man inte får ut mer av det, men det lämnar jag därhän. Jag är väldigt glad att det inte var mer än 1-0."

F ö har jag skrivit om matchen den 24 april OCH det var en förlust av 2 poäng.

Anonym sa...

Var det verkligen nån som trodde att det kärva vab-förslaget som "upptäcktes" i påskas skulle överleva?

Nej, det här var utspelsdramaturgi av den lägre skolan. Säg nåt dåligt för att backa från den drygt en vecka senare.

/d

Mia sa...

d/ Jag tycker att det är ett problem med såna här korkade utspel. De kletar fast även om de tas tillbaka. Inte underlättar de ett regeringsskifte heller, tvärtom så spär de på föreställningen om att Moderaterna vill klämma åt sjuka.