måndag, juli 09, 2007

Lunch i Hjo

Maken var lätt frustrerad över vädret när han vaknade. "Kan vi inte ta en liten utflykt?" Jodå, det kunde vi. Bilen tog oss till ett regnigt Hjo.

I Hjo passade vi på att handla lite kryddor och te i en trevlig butik som sålde marmelader, teer, choklad, kryddor mm. "En sån affär skulle du vilja ha va?" sa maken när vi gick ut från den. Japp, det skulle jag. Han känner mig.

Lunchen åt vi på Hamnkrogen - sprödbakad fiskfilé med potatis och remouladsås. Helt ok. Till efterrätt blev det ett par kulor glass vid ett glasscafé på vägen tillbaka till bilen. Självfallet valde jag saffransglass.

På hemvägen svängde vi givetvis in till Webes (Toms) och köpte ett par lådor med smågodis. Mums! Så nu kryper jag upp i soffan med min bok och tar ett par geléhjärtan eller två. Har hört att gelégodis inte är så farligt för hullet på höfterna...

1 kommentar:

Stina sa...

Trevligt att ni åkte till min lilla hemstad på utflykt. Njuta, som den mycket trevliga affären heter, är en stor favvo hos många. Har hört att folk kommer långväga ifrån bara för att besöka Njuta. Hoppas staden bjuder på sol nästa gång ni åker upp. Tips: ät mat på Strand, Festelsen eller Bryggan nästa gång. Betydligt bättre. Varför inte besöka ICA oxå och mina gamla arbetskamrater i charken. Och varför inte .... (Kan hålla på länge) I LOVE HJO!!!