söndag, juli 29, 2007

Trevlig helg i Danmark/Tyskland

Hemma igen efter ett par dagar i Danmark/Tyskland. Känner mig som en urvriden disktrasa efter hemresan. Vi blev stående i en låååång bilkö på E4:an efter en lastbilsolycka. Första trafikinformationen kom efter ca en halvtimmes köande. Efter ytterligare en timma fick vi ta oss en liten tur genom Traryd innan vi kunde köra vidare hemåt. Lär nog ha träningsvärk i vänster vad imorgon...
Har läst om olyckan på nätet nu och undrar stilla varför ingen trafikinformation gick ut tidigare och varför leddes inte trafiken om före Traryd om olyckan skedde vid 14-tiden. Vi började köa vid 16-tiden.
På vägen till Kolding stannade vi till i Odense i fredags. En trevlig liten stad. Givetvis tog vi oss en titt på H C Andersens hus.

Lördagen tillbringade vi i Flensburg. Solen sken och vi fyndade skor, parfym och skivor och åt italiensk glass.

Höjdpunkten på resan var nog lördagskvällens gourmetmiddag med fyra rätter. Vi bjöds på hummersoppa, lufttorkat vildsvinsskött, oxfilé och chokladkaka med mangosorbet. Så gott!
Kolding var en liten mysig stad med sina låga hus. Hotellet var helt ok. Men luftkonditionering?!?

På hemvägen stannade vi till i Malmö på dotterns inrådan för att äta falafel. Det var nog den största, godaste och billigaste falafel som jag någonsin ätit!

Vi har haft tur med vädret. Regnskurar när vi har kört eller på natten och solsken/uppehåll när vi har sett oss omkring. Som resesällskap har vi haft ljudboken "Vänaste land".

Det har varit skönt att komma iväg från Tenhult i ett par dagar och jag önskar att vi verkligen hade gjort slag i saken och bilat till Italien. Men oh så skönt det är att komma hem igen (även om köket ser ut som en katastrof!).

Lär somna tidigt ikväll - imorgon ska det skrivas ledare. Har inte följt nyhetsrapporteringen alls på ett par dagar och det känns som att man är i en bubbla - ovetande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt att ni haft fina dagar i Danmark och Tyskland. Vi far till Köpenhamn imorgon bitti för en eftermiddag i den danska huvudstaden.

Vädret hoppas jag blir som för er, skurar vid rätt tillfällen och sol eller uppehåll för övrigt.