Acko Ankarberg Johansson är inte "bara" HV-fantast och kristdemokratiskt kommunalråd, hon är också en hejare på att baka gudomligt goda chokladbiskvier. Här kommer receptet:
Ackos chokladbiskvier (15 st)
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
100 g smör eller delikatessmargarin
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
Glasyr:
100-125 g mörk blockchoklad
Gräddningstid 10-12 min
Bottnarna: Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i miten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
Fyllningen: Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, äggula, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i frysen i minst 1 timme.
Glasyr: Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
Chokladbiskvier går bra att frysa.
måndag, oktober 17, 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar