torsdag, oktober 27, 2005

Dagens Sturesson

Lena Ph har ett av sina största fan i Andreas Sturesson på Munkbron. Om det beror på hennes musik, utseende eller att hon är från Vetlanda liksom Andreas har jag inte riktigt förstått. Kanske en kombination av alla tre?
Nu släpper Lena Ph en ny CD, har Sturesson köpt den? Signerad? Andreas, du kan lyssna på smakprov från skivan här om du inte hunnit köpa den än.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det skall väl erkännas att Lena har en särskild plats i mitt hjärta, som hos varje annan musikalisk människa.

Hennes ursprung i den del av landet där stugan lyser röd bak hängbjörkens slöja, bidrar givetvis också till hennes popularitet hos mig.

Någon signerad skiva behöver jag inte. Då Sparbanken i Vetlanda på 80-talet återinvigde sina lokaler efter renovering och därtill bytte namn till Sparbanken Alfa (enormt kreativt :-) fick jag förmånen att få en kram av unga fröken Philipsson i kassa två på bankkontoret. Sedan tidigare hade jag också en signerad vinylsingel med Lena i min begränsade skivsamling.

/Sturesson

Anonym sa...

Glömde en sak. Jag har givetvis lyssnat på hennes låtar redan innan du fixade länken. Blev dock grymt besviken. Versen i "Jag ångrar ingenting" är ju direkt stulen från Bo Kaspers Orkesters "Svårt att säga nej". Pinsamt Orup! Pinsamt!

Förresten, även den låten har en koppling till Vetlanda, om än något långsökt. "Svårt att säga nej" (hette den så?) var ju ledmotivet i filmen vuxna människor. En av huvudrollerna spelas av Källa Bie. Enligt uppgift skall hennes halvbror vara den Nanouk Bie som hade sitt skåp bara en kort bit ifrån mitt på högstadieskolan Witala i Vetlanda. Jag hade skåp nr 83 och någon skulle ha vägarna förbi och vill uppleva något från min tonårstid :-)

/Sturesson

Mia sa...

Där ser man.

Jag tar med kameran till Göteborg och tar några bilder åt dig när Lena Ph uppträder på Kvalitetsmässan.