torsdag, oktober 13, 2005

En fia mindre

Idag meddelar Tiina Rosenberg på DN Debatt (var annars?) att hon lämnar Fi:s styrelse och politiken. Hon menar att hela genusforskningen är hotad idag och att hon därför måste välja den akademiska världen istället före politiken. All forskning, även genusforskning, måste väl prövas och granskas?
Hon anser också att mediadrevet varit för hårt. Givetvis ska ingen behöva bli hotad eller trakasserad för sitt politiska engagemang, men en granskning av politiker och dess åsikter hör väl iallafall hemma i ett demokratiskt samhälle. Och sticker man ut hakan på det sätt som Rosenberg gjort inbjuder det till debatt och granskning och kanske en del motsättningar.

Jag kanske är lite konspiratoriskt lagd av mig, men jag tror att Tiinas avhopp mer är ett sätt att försöka rädda anseendet på Fi. Rosenberg har blivit en belastning för Schyman och Fi. Många kvinnor känner helt enkelt inte igen sig när Rosenberg frispråkigt lägger ut orden om män och familj och omprövar sina åsikter om Fi. Detta har strategen Schyman insett - m a o Rosenberg måste bort om Fi ska ta plats i riksdagen.

Inga kommentarer: