fredag, februari 10, 2006

Hemma igen

Hemresan tog lite längre tid än vi tänkt oss. I onsdags lämnade vi vårt hotell kl.13.30 (allt lokal tid) för transfer ut till flygplatsen, Ovda. Väl där och efter att vi tagit oss igenom säkerhetskontrollerna med 1000 frågor och genomsökta väskor (en upplevelse i sig) blev det en lång väntan. Det blåste rejält och de passagerare som skulle flyga en timme före oss bussades till Tel aviv. Vinden tilltog, sandstorm. Beskedet kom att det plan vi skulle flyga med hade tvingats landa på Cypern. Mer väntan. Nytt besked om att planet nu lyft och var på väg. Vi ställde in oss på att landa sent i Stockholm men ändå komma hem. När planet väl landat och tiden gick kom piloterna ut och meddelade att de inte fick flyga oss tillbaka, istället skulle vi bussas tillbaka till Eilat och sedan hämtas 05.00 för avresa 08.00. Vi var dock tacksamma för att slippa sitta på flygplatsen över natten. Pass och bagage var vi tvungna att lämna på flygplatsen. Nu var vi rejält trötta, men blev lite lite piggare när bussen stannade utanför Hilton vid 22-tiden. Ett hotell som vi passerat många gånger och tittat beundrande på. Middag och sen i säng. De timmar vi fick sova sov vi gott och djupt i en enormt stor och skön säng. Väckning 04.30.

När vi lämnade hotellet fick vi en stor frukostbox som innehöll ett kokt ägg i en påse, tre mackor, två äpplen och en flaska vatten. Lådan var enormt stor för dessa saker:-) Ut på flygplatsen igen och än en gång säkerhetskontrollen med en mängd frågor, dock inte lika många som dagen innan. Jag blev siste person genom säkerhetskontrollen. Kändes lite konstigt att stå ensam kvar när alla andra passerat.

Sov i princip hela resan hem på flyget och vi landade i Stockholm vid 12-tiden. Onsdagens väntan tog på krafterna. Väl på Arlanda möttes vi av snö och blåst och en bil under ett decimetertjockt snötäcke. Brr. Bilkö genom Stockholm förlängde hemresetiden rejält, men jag klev in genom ytterdörren här hemma i Tenhult vid 19-tiden. Tog fram presenterna till barn och make, duschade och somnade till Antikrundan i soffan. Skönt att vara hemma igen.

Återkommer med några bilder.

Inga kommentarer: