måndag, februari 06, 2006

Kaotisk presskonferens


Det blev en kaotisk presskonferens när Äpplen och Lingon presenterade sin programförklaring för mandatperioden. Vi som inte är med i Äpplen och Lingon agerar journalister och frågorna är tuffa. Det var tydligt att det var makten framförallt som gällde. Inte någon obekant företeelse i en del kommuner i verkligheten. Majoriteten (Äpplen och Lingon) agerade väldligt illa och vara plumpa, tillrättavisade journalisterna, pratade nedvärderande om de andra partierna i kommunen och var ilskna. Inte minst var det en enorm svada från de ledande politikerna i dessa partier.

En slutsats blir att framförallt de ledande majoritetspolitikerna skulle må väl av en rejäl mediaträning. Om denna presskonferens skett i verkligheten hade det varit en katastrof.

Som gruppledare för Päronen kan jag meddela att vi går i opposition och vi kommer inte att spara på krutet.

Denna workshop har varit väldigt rolig och lärorik. Min slutsats är att man inte kan lita på någon när det handlar om politisk makt. Allt går att köpa!

2 kommentarer:

Martin sa...

Hej Mia

Allt kan köpas säger du och så gnäller du över det. Men hur kommer det sig att du inte köpte, att du inte fick makten? Vad gjorde du för fel?!

Med tanke på all mat ni äter undrar man om ombudsmannakåren blir viktigare och viktigare för varje dag som går där nere...

Här hemma är det snö/regn/trafikkaos och sossestyre. Trist helt enkelt.

//MH

Mia sa...

Martin// Nu var ju inte jag förhandlare...
Innan vi började förhandla om posterna ville vi vara överens om politiken. Problemet var att det ena partiet förhandlade med "andra sidan" samtidigt och gav sken om att vilja sluta en överenskommelse med oss. Men det kanske är så det går till i verkligheten också.

Jodå, vi har breddat ombudsmannakåren på alla sätt dessa dagar.