lördag, februari 11, 2006

OS-elden är tänd

Äntligen har OS i Turin startat. Kan villigt erkänna att jag valde "Let's dance" före OS-invigningen igår. Finns inget tråkigare än att se alla länder paradera in med sina flaggor och fula kläder. Såg dock några inslag i morse på nyheterna från invigningen och det var ju ett fräscht grepp lyfta fram kvinnorna lite extra. Belmondo tände elden och enbart kvinnor bar in OS-flaggan varav en var Sophia Loren.

Men, man vinner ju inga medaljer på en flashig invigning. Nu är det tävlingarna som gäller. Så här tippade jag den 1 januari att medaljskörden ska bli för Sverige:
I OS tar Sverige 5 guldmedaljer (Anja Pärson i slalom, Björn Lindh i sprint och Anna-Carin Olofsson i skidskytte x 2, Lag Anette Norberg i curling, ), 6 silver (Tre kronor, Anja Pärson störtlopp, Lag Peja Lindholm i curling, damerna i sprintstafett, herrarna i sprintstafett, Anna Dahlberg i sprint) och 7 brons (Anders Söderström 30 km, Tobias Fredriksson i sprint, herrarnas stafett, Anja Pärson i storslalom, damerna i hockey, Mattias Fredriksson i 15+15 km, Markus Larsson i slalom). Sen kanske det kan bli nån medalj i free style och snowboard, men dem har jag ingen koll på alls...

Bara att börja pricka av...

Inga kommentarer: