fredag, februari 03, 2006

Sabbat

Nu är det sabbat i Israel. Och det har vi märkt här på hotellet. Många besökare i synagogan som är i rummet bredvid vårt konferensrum. Vid middagen hölls sabbatscermonier vid borden runt omkring oss. På displayen för AC här i rummet finns det en "sabbatsknapp". Vi har inte vågat trycka på den än. Vad händer då? Bilden är lite suddig, men det är knappen i mitten på nedre raden som avses.
Lunch åt vi på Burger King idag innan vi gick till stranden. Tage fick inget sugrör och löste det hela med att ta en ballongpinne. Och det gick ju det med. En junior whopper meal kostar 28.90 NIS. En NIS är ca 1,75 kr.
Vi har fått en väldigt rolig grupparbetsuppgift. Vi är indelade i fem partier och ska förhandla fram ett majoritetsunderlag, varav ett parti är ett lokalt missnöjesparti med 2 mandat. I kommunen finns 61 mandat. För att bilda majoritet krävs en överenskommelse mellan 2-4 partier. Nu pågår förhandlingar och resultatet kommer att presenteras på en presskonferens. Själv är jag gruppledare för parti "Päronen". Shalom!

1 kommentar:

Martin sa...

Hej
Trycker du på Sabbatsknappen blir det lördag hela veckan. Kul va?!