lördag, februari 18, 2006

Melodifestivalen del I

Så var det då äntligen dags för Melodifestivalen och första deltävlingen. Tjuvlyssnade faktiskt inte på låtarna under dagen, men maken hade gjort det och han hade sin givna vinnare klar - Andreas Johnson. Tycker faktiskt inte att något av bidragen var bra. Här kommer mina tankar om kvällens bidrag och lite till:

  • ”Aiayeh" NEJ! Samba utan riktigt sväng passar möjligtvis i Kalajståget men inte i en Melodifestival.
  • "Kameleont" Stor Bolibompavarning med bananer på mickarna, men ändå den låt som svängde mest. Kommer man säkert gå runt och nynna på i sommar. Varför dessa gymparörelser a´la Friskis&Svettis?
  • ”This woman” Platt 70-talsdisco som aldrig tog sig. Lät lite Cher och "Strong enough" om låten. Och vad hade de satt på tjejen? Tantvarning på kläderna.
  • ”The name of love” Här var den låt som jag hade hoppats mest på och vad får jag höra? Jo, en låt med Nick Borgen-stuk och svulstig irländsk touch. Nej! Magnus Bäckstrands röst är det enda som får godkänt här. Byt ut de röda skinnbyxorna i andra chansen.
  • ”Jag ljuger så bra” Linda, Linda, det här var en dussinschlager som vi hört ett antal gånger. Och varför dessa larviga klädbyten i låten. Bara fånigt.
  • "Kuddkrig" Om Trazan och Banarne var Bolibompavarning så är det här TV4:s Lattjo Lajban eller "Nicke och Nilla". För mig är det helt obegripligt att dessa pojkar tog sig till en delfinal när det fanns över 3000 andra bidrag att välja mellan. Det var ett tag sen Just D var inne...
  • "Naughty boy" I veckan har vi läst om Hannah Graafs nervositet och jag tyckte att hon gjorde ett hyfsat framträdande. Och vilken snygg klänning! Men låten var väl ingen Melodifestivallåt? Bond blandat med Monroe går inte hem i stugorna och med säkerhet inte i Aten.
  • ”Sing for me” Här var då makens favorit. Jag är inte alls förtjust i Beatles-stuket och den var lite lik den låt som "Wallstones" (Karl Martindahl) tävlade med förra året. Tycker den var trist. Gillar annars Andreas Johnson.

Bäst ikväll - Wikegård! Allra sämst var det fåniga inslaget om stativet. Och var hittade de Jürgens enmansorkester?!? Stark byfånevarning. Lena Ph var helt ok som programledare. Hon behöver vässa mellansnacket och skämten. Hennes klänning var dock väldigt snygg. Vilken reklam Vetlanda fick.

Om rätt låtar gick till final? Ingen aning, för inget bidrag var bra.

Inga kommentarer: