torsdag, juni 29, 2006

Bojkotta strippklubben i Jönköping!

Toppnyheten i dagens JönköpingsPosten är att det startat en strippklubb i Jönköping. (Kan tyvärr inte länka till någon artikel eftersom tidningen inte har någon nätupplaga.) Köp en Gorbys pirog eller Billys panpizza och sätt dig och titta på striptease - det är konceptet. Unket! Behovet av striptease är stort, enligt ägaren och det är bara att djupt beklaga. Vare sig det är manliga eller kvinnliga strippor så tycker jag att det är tragiskt att folk betalar för att se dem klä av sig. Vad är det för marknad egentligen? Strippklubbsägaren betonar att det är laglig verksamhet. Må så vara, men allt som inte är olagligt är ju för den skull inte okej.

Kan strippklubbsägaren garantera att det inte kommer att förekomma prostitution i samband med denna strippklubb? Att sexhandeln ökar i samband med mässor på Elmia är inte okänt och inte vore det väl otänkbart att kontakter för sexköp kommer att ske vid denna klubb?

Kalla mig moralist, men sensuell nakendans kallar jag porr och gränsen mellan att betala för att se detta och prostitution tycker jag är hårfin. I båda fallen utnyttjas en människas kropp.

Strippklubben får tacka för JP:s gratisreklam i form av en halvsida i tidningen med färgbilder och allt. JP skriver även tydligt vad klubben heter och var den ligger. Onödig information.

Bojkotta strippklubben i Jönköping!

Inga kommentarer: