tisdag, juni 27, 2006

Cykelutflykt på Visingsö

Det har varit en trevlig dag på Visingsö och jag kommer att återvända. Vi hade hyfsat tur med vädret, lite disigt, småfuktig värme och lite duggregn. Det ordentliga regnet kom när vi gick på färjan tillbaka till fastlandet. Jag har fått mig en rejäl kulturupplevelse, motion och historielektion av Acko. Hon underströk att Arn bara är en fiktiv figur och att det var Magnus Ladulås som var på Näs:-) Tyvärr, fick vi aldrig se Håkan Mild. IFK Göteborg är på träningsläger på Visingsö. De spelar träningsmatch mot Tenhult på torsdag.

Här är några bilder från dagens utflykt till Visingsö:

Efter att vi hämtat ut våra cyklar tog vi oss en kort tur upp till Visingsborg där vi intog fika. Acko bjöd bl a på äggmackor och hembakta bullar. Extra plus för att hon tog med en Cola light till mig:-)

Hm. Undrar vad Irene tänker här? Tycker hon att Acko åt för många av de goda mackorna?

Vi cyklade på den södra delen av Visingsö. Här är vi på väg till Näs. Turen blev nog iallafall minst en mil. Acko har tagit täten.

Vid Kumlaby kyrka tog vi oss upp i tornet för att beundra den fina utsikten. Dock något disigt.. Vägen upp var trång och trappstegen höga. Kan rekommendera ett besök uppe i tornet.

Acko valde att stanna nere på marken och vakta våra väskor. Här tar hon bild på oss med sin mobil när vi står uppe i kyrktornet. Hur högt det är? 22 m.

Tack Acko & Irene för en trevlig dag på Visingsö!

Inga kommentarer: