lördag, augusti 05, 2006

Matmuffins

Hittade ett recept på matmuffins i dotterns nya kokbok "Grön i köket" som jag premiärbakade igår. De var goda. Jag hade även i lite rökt skinka, men det behövs inte. Gott som mellanmål med te till. Tror även att de är goda till soppa.

Matmuffins med soltorkad tomat och fetaost (8-10 st)

5 dl vetemjöl special
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
8 soltorkade tomater i olja
100 g fetaost
basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Skär tomaterna och fetaosten i mindre bitar och tillsätt dem till smeten. Hacka basilikan och blanda i smeten. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Receptet är alltså hämtat ur kokboken "Grön i köket"

1 kommentar:

Rapsolja sa...

Det visade sig vara ett väldigt smaskigt recept. Fler liknande recept är välkomna.

Testade en ny rapsolja nyligen och mycket är kvar. Så gärna fler smakrika recept med rapsolja.