torsdag, augusti 10, 2006

På speedway i Gislaved

Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat på Gislaveds motorbana. Det var match mellan Lejonen och Griparna. En match som Lejonen vann överlägset.
Anledningen till att jag var på speedway var att Kristdemokraterna var matchsponsor. Kul idé av Björn. Vi var där med partytält, flygblad och många glada partiklädda kristdemokrater. Dessutom var det godisregn med vårt partigodis och med matchprogrammet följde ett flygblad om vår politik. Det var ett ypperligt tillfälle att finnas med i ett sammanhang vi inte brukar synas i. Det var lite mer än 1500 personer på matchen och stämningen var god.

Att gå på speedway är särskild upplevelse. Doften, ljudnivån, gruset som sprätter och en helt annorlunda publik än på en fotbollsmatch. Fascinerande var samspelet mellan de två äldre herrarna på start/mållinjen.

Vi noterade att Lejonen inte använder sig av lättklädda kvinnor med paraplyer vid start. En partikamrat tyckte dock att jag, vice partiordförande och två kvinnor till kunde ha intagit den rollen. Hm. Hade nog inte uppskattats av publiken:-)

En liten reflektion gjordes på parkeringsplatsen före avfärd. Någon säger; härligt med så bra siffror idag. Var på Björn säger, nej det var alldeles för ojämnt. Han tänkte speedway, vi övriga opinionssiffror...

Tack till partikamraterna från Gislaved och Gnosjö som var med vid motorbanan i Gislaved idag. Bra jobbat! Extra tack till Lars Gustafsson som kom från Laholm för att hjälpa oss.

Bilder kommer imorgon när batterierna i kameran är laddade.

Inga kommentarer: